TomTom ONE no longer sold in Canada?

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by Nextourer, Mar 25, 2007.

  1. Nextourer

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Ok, well Futureshop and BestBuy has pulled the ONE off their websites. The GO 510 and 910 remain.

    Any idea why? They're the best selling units up here.
     
    Nextourer, Mar 25, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Nextourer

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Not sure why they would pull it off their website but the divice is still being sold in Canada through other resellers such as TheSource, Office Depot, and Canada Computers.
     
    digital-flex, Mar 25, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Nextourer

    chameleon

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Location:
    Newmarket, Ontario
    TomTom Model(s):
    One
    they are on backorder at both. I guess they had them on sale. I finally found one at the source. Apparently the Brampton Bestbuy still has a few in stock, try there.
     
    chameleon, Mar 25, 2007
    #3
  4. Nextourer

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    My guess is to get ready for the new ONE v3.
     
    fanchee, Mar 25, 2007
    #4
  5. Nextourer

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Yeah, that would make sense as they want to make room for new models.
     
    digital-flex, Mar 25, 2007
    #5
  6. Nextourer

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    It's essentially the same unit lol. No one's gonna know the difference other than it has internal memory.
     
    Nextourer, Mar 25, 2007
    #6
  7. Nextourer

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    I'm eager to see/hear reviews on the v3. I know Battom has an eye on one. We'll see how much the internal memory helps. My ONE runs smoothly, I'm not complaining, but it irks me a little when I see I have 0.3mb internal memory left... and sometimes 0.0mb!
     
    fanchee, Mar 25, 2007
    #7
  8. Nextourer

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    But that has nothing to do with RAM? I don't think they're changing it.
     
    Nextourer, Mar 25, 2007
    #8
  9. Nextourer

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    Yeah, I heard it'll come with 128mb internal memory, as opposed to the 32mb it has now.
     
    fanchee, Mar 26, 2007
    #9
  10. Nextourer

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    27
    it's got everything to do with internal RAM...the whole idea of the v3 is for better operation performance.

    I would tend to think that canada isn't selling any more ONEs cuz the v2 is already being outdated and stores are prepping for the v3 surge....

    I KNOW if my wife doesn't take my v2 it'll be for sale the SECOND a get my v3!!! :D:D:D
     
    battom, Mar 26, 2007
    #10
  11. Nextourer

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    I can't wait for you to get your v3 and write up a review. :)
     
    fanchee, Mar 26, 2007
    #11
  12. Nextourer

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    27
    I can't wait to get my v3!!! PERIOD!!! :D
     
    battom, Mar 26, 2007
    #12
  13. Nextourer

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    that would be 29MB not 32.. at least that's what's shown on mine.

    edit: wait a minute.. 128MB?!?! Wouldn't that mean that TTS is technically possible in the new ONE because of the extra RAM?
     
    Nextourer, Mar 26, 2007
    #13
  14. Nextourer

    truthiness

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    361
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    ONE v2 / Jetta MK5
    The v3 has 1Gb internal memory.

    so the question is... the new maps are over 1Gb in size, so you'll still evidently need an SD card, right?
     
    truthiness, Mar 27, 2007
    #14
  15. Nextourer

    PRAXXUS

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Location:
    CANADA
    TomTom Model(s):
    TomTom ONE v3
    TomTom ONE v2 (TT1 v2) - not to be found anywhere in Ontario or BC.

    All Futureshop: SOLD OUT
    All BestBuy: SOLD OUT

    Both Futureshop and Bestbuy outlets in these provinces are sold out and they have no stock renewal date. Is the TT1 v2 being pulled for some reason, or are they gearing up for a new product. I can't understand why TomTom would have these huge outlets without stock for so long.

    I also checked in the US, specifically Washington state and the major electronic stores are also sold out.

    Does anyone have an idea on the delivery date for TT1 v3?

    UPDATE:
    Office Depot: SOLD OUT
    The Source aka Radio Crap: SOLD OUT

    I contacted TomTom HQ, and they told me that is very strange as the TT1 v2 is still in production and currently shipping. When I notified him of the fact that most of the main resellers are SOLD OUT, he had no answer.

    I suspect TT! v3 coming soon. but when is the question.

    Anybody see and TT1 v3 at any local reseller in NA, please post. I want to be the First to get one...sorry Battom.
     
    PRAXXUS, Mar 27, 2007
    #15
  16. Nextourer

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Are you talking about in BC? In Ontario there is plenty of stock of TomTom ONE v2. I even called two places here in Toronto, one had 5 units the other 3.

    Office Depot also displays it has online stock. :confused:
     
    digital-flex, Mar 27, 2007
    #16
  17. Nextourer

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    27
    the race is on!!!!
     
    battom, Mar 27, 2007
    #17
  18. Nextourer

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    I think we're confusing memory and RAM lol.
     
    Nextourer, Mar 27, 2007
    #18
  19. Nextourer

    PRAXXUS

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Location:
    CANADA
    TomTom Model(s):
    TomTom ONE v3
    Well, BC is bone dry, I checked everywhere, so I called a buddy of mine in TO and he reported back that Futureshop and Bestbuy are dry aswell...websites for both outlets either don't list or are out of stock. Office Depot, last I checked, too expensive...

    TT1 V3 next week at Futureshop??

    Hmm...Battom, I'll be pitching a tent outside Futureshop to get mine first! :D
     
    PRAXXUS, Mar 29, 2007
    #19
  20. Nextourer

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Oh, I agree with you on FS and BB not offering the TT1 v2 as its not listed on their website. However, I do disagree in that it's not available because it is, that is Toronto anyway.

    Didn't you just prove my point that you can still purchase it (albeit, not the best deal)?
     
    digital-flex, Mar 29, 2007
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.