TripMaster for VIA 1535


Joined
Dec 30, 2011
Messages
4
TomTom Model(s)
via 1535tm
Hi,

As i see TripMaster sounds to be a very useful feature

is it available for VIA 1535?
 
Ad

Advertisements

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,374
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
Go 50; Go 520
Sadly, it is not. Nor are any other 3rd party apps with Navcore 10.X devices, such as yours.
 
Joined
Dec 30, 2011
Messages
4
TomTom Model(s)
via 1535tm
Why is it so?

should this be a reason i should return my new via 1535 & buy a older model?
 

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,374
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
Go 50; Go 520
Because the user has no access to the file system on these models. So developers of 3rd party apps can no longer provide updates.
 
Ad

Advertisements

Joined
Jul 24, 2010
Messages
99
Location
Ronkonkoma NY
TomTom Model(s)
XL 335 S, Via 1535TM
dhn, are developers able to provide installation files; is it just update files that they can't provide? Via models seem to be recognized as being an ethernet adapter, by a computer, even though they connect to your computer through the computer's usb port, rather than through an expansion slot in your computer. Once your via model is plugged in usb port, you can transfer voices, images, etc. These are all files. In Windows 7, you can seem these transferred files listed, sort of, in your browser, by MyTomTom, but not in the Windows File Explorer. And you can't see any of the Via's OS files, just the transferred filed. But the fact that you can see the transferred files means there must be some way to access the file system. There seems to be no way to execute an executable file.
 
Ad

Advertisements

mvl

Moderator
Joined
Dec 19, 2008
Messages
5,469
Location
Boston, MA, USA
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/us.png" alt="United States" /> United States
TomTom Model(s)
Tomtom GO for Android
The boot sequence and a full fledged API are available to developers on the old models.

On the new models, the entire file structure is locked behind web interface. There is no API, nor any ability for a developer to access the programming code.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top