TomTom 510 & iPod 3rd Gen Issues

Joined
Mar 1, 2008
Messages
3
I recently purchased a TomTom 510 and iPod Connect cable to use with my 3rd Generation iPod (which TomTom says is supported).

My issue is when I power off the TomTom the iPod continues to play and the TomTom screen on the iPod doesn't go away. When I hook up a 1st Gen Mini when I power off the TomTom the iPod pauses and the TomTom logo goes away.

Any one else have these same issue? Does any even have have a 3rd Gen iPod anymore? :)
 
I haven't experienced what you are.I always pause the music playing before I turn it off. I have turned off the unit before and it does disconnect on its own.
 
I haven't experienced what you are.I always pause the music playing before I turn it off. I have turned off the unit before and it does disconnect on its own.

what gen iPod are you using?

I have come to the realization that the TomTom is not the optimal interface for playing my ipod (which sucks cause I was trying to consolidate my Nav, iPod and hands free cell into one unit). The sound quality is so-so, but I can't seem to get the same volume as I do out of my Drive+Play. So I think I will be sticking with that for the iPod control.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Members online

Latest resources

Forum statistics

Threads
29,142
Messages
197,010
Members
68,190
Latest member
Chrisanson

Latest Threads

Back
Top