Difficulty connecting my TomTom GO 5100 to MyDrive


Joined
Jan 1, 2012
Messages
9
Location
Sydney
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/au.png" alt="Australia" /> Australia
TomTom Model(s)
GO 5100
I have a GO 5100. When I open MyDrive I see that I have three updates available but I also see that I am not connected. According to the TomTom itself I am connected. I have uninstalled MyDrive and reinstalled it but without success. I have never had this problem before.
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,300
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
Since you are reporting both connection problems and charging problems (in your other thread) when connected to your PC, I'd see if another cable helps things any. There could also be an issue with the USB port. If your computer has ports on both back and front panels, try one on the back if you've been using a front port.
 
Joined
Jan 1, 2012
Messages
9
Location
Sydney
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/au.png" alt="Australia" /> Australia
TomTom Model(s)
GO 5100
Although MyDrive tells me I am not connected my GPS says that I am. It also tells me I am logged in to MyDrive. There is a little notice at the bottom right of the GPS screen which says Stop Syncing, which implies that I am, in fact, syncing. Also, when i remove the GPS from the computer by pulling out the USB cable I get a message telling me that the GPS is not getting power and will shut down in a few seconds. Doesn't all that suggest that the cable is OK? As I may have mentioned earlier, I have never had this problem before.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top