Reset after every turn

Discussion in 'Technical Support' started by flawed, Aug 1, 2012.

  1. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    my 330 is resetting every time I take a turn. I updated it, until then it was working fine. Now, everytime I take a turn, it does a complete reset and comes back on where I am, with the same directions in it. This continues untyil the next off ramp, or turn, then it resets again. sometimes it just freezes at the on ramp, then wont do anything. Stays stuck on the screen right before the ramp and freezes. Help!! I've looked everywhere for a solution and got nada....
     
    flawed, Aug 1, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. flawed

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,026
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    By 'resetting' do you mean rebooting the unit?

    Try doing a reset of the unit yourself by holding the power button about 15 seconds till you hear the drum sound (unless your model has a dedicated reset button).

    If that doesn't help, first make an Explorer, not Home, backup. See here:
    https://www.tomtomforums.com/t17864-how-backup-contents-your-unit-computer-how-restore.html

    Then connect to Home, manage my unit, items on unit, program (application) and choose to remove it (disregard the warning). Next, move to Items on Computer and remove the application there as well.

    Next, 'update my unit' and install the application offered (should be 9.430). Disconnect from Home using the Device Disconnect icon.

    Any better?
     
    dhn, Aug 1, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    Yep, it does a complete reboot....

    Yup, tried that one... no change....

    Do i really want to back up a non working copy??? well, ok...done...

    Mine says Ver. 8.083, should I do it anyway??

     
    flawed, Aug 2, 2012
    #3
  4. flawed

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,026
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Connect again just to see if there is a further app update offered.....
     
    dhn, Aug 2, 2012
    #4
  5. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    Updating to 8.083 now...
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #5
  6. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    rut ro scraggy!!
     

    Attached Files:

    flawed, Aug 2, 2012
    #6
  7. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    retried the 8.083 update, got the same error...
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #7
  8. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    ERROR: DesktopLib/InstallToDevice/Install/Single/DestinationFileDoesNotExist: Cannot create this file: O:\helpme\other\index_pt.html
    @ .\framework\InstallToDeviceThread.cpp(1513)
    Last Error is 00000570 Item metadata is <HOME2 version="2.9">
    <program idnum="13151" idurl="http://num1.id.tomtom.com/13151" idstr="Navigator" version="8.083">
    <title lang="en-US" mimetype="text/plain">TomTom Application for TomTom XL</title>
    <description lang="en-US" mimetype="text/plain">The latest version of the application for your TomTom device. We recommend that you update so that you always have the latest features and the best performance on your TomTom. For a list of changes made in this application, see www.tomtom.com/6420 Note: If your TomTom or TomTom application has been adapted by your employer, IT administrator or any company other than TomTom, please check with the supplier before you install our latest application. This applies to any applications based on the TomTom SDK.</description>
    <image mimetype="image/png" url="http://home.tomtom.com/media/program/icon/program.png" usage="icon"/>
    <download>
    <url location="http://download.tomtom.com/sweet/navcore/8.083.xl2008_t.CAB-navcore-ONEXL.cab" content="main" size="21945344" downloader="true" qos="0"/>
    </download>
    <size>21945344</size>
    <targetdevice models="xl2008_t_1024_m xl2008_t_1024_m_tts xl2008_t_2048_m xl2008_t_2048_m_b xl2008_t_2048_m_tts"/>
    <price free="true"/>
    <supplier id="tomtom">
    <name>TomTom</name>
    <image mimetype="image/png" url="http://home.tomtom.com/media/suppliers/tomtom_supplier_icon.png" usage="icon"/>
    </supplier>
    <build>9669</build>
    </program>
    </HOME2>
    in .\framework\InstallToDeviceThread.cpp:1513
    Stack:
    0. chrome://tthome/content/ui/bindings/commit.js:81
    error(textOrException);
    1. chrome://tthome/content/ui/bindings/ttwizard.xml:1060
    this._commitFailed(i, commitPage);
    2. chrome://tthome/content/logic/util.js:79
    return func.apply(obj, arguments);
    3. chrome://tthome/content/logic/dllUtils.js:76
    this._errorCallback(e);
    4. chrome://tthome/content/logic/dllUtils.js:68
    this._errorFatal(error);

    Time: Wed, 01 Aug 2012 23:56:49 GMT
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #8
  9. flawed

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,917
    Likes Received:
    191
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    I wonder if you are running out of space on that unit? When connected to your PC, how much memory does it show remaining on the 330?

    If you are running a Mac, be sure to empty the system trash to remove any 'trash' from the unit before trying to update the firmware again.
     
    canderson, Aug 2, 2012
    #9
  10. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    going to run the backup/restore, then delete all the crap I have on it... I have all the celebrity voices on it... then try the update again... be right back....
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #10
  11. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    Ok, removed the voices folder via windows, freed up 18.6 meg of space, re running the update 8.083 now...
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #11
  12. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    deleted the maps folder, freed up 850meg, re running the updater...
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #12
  13. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    hmmmmmm.. lets see.....
     

    Attached Files:

    flawed, Aug 2, 2012
    #13
  14. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    ooo wait, I have a zip with all the files... what was the name of the app file again??
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #14
  15. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    *sweet* THAT worked... now the only update I have is the maps.... lemme check this TT..
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #15
  16. flawed

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,917
    Likes Received:
    191
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    80 bytes or 80MB?

    In any case, it sounds like you're out of room there.

    With your unit connected to your PC, delete ALL of the loose FILES (NO folders) from the root of your unit.

    Now, to see if any space can be freed up... Using "Manage my device", and the "Items on device" tab from Home, copy to your PC and then delete from your unit any voices that you do not use. If you have added any custom POI data, copy those to your PC for now and remove them from your unit.

    Properly disconnect your unit via Home, and connect again. Home will see that your application is missing and will try to install it again. See how that goes.
     
    canderson, Aug 2, 2012
    #16
  17. flawed

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,917
    Likes Received:
    191
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Never mind. Didn't realize you had another full page of 'monologue' going when I typed that last one. Sounds like you're on the right track.
     
    canderson, Aug 2, 2012
    #17
  18. flawed

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,917
    Likes Received:
    191
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Here's hoping you have enough space now to get that map folder back onto your unit from whatever backup you made!
     
    canderson, Aug 2, 2012
    #18
  19. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330

    I think we know it's not that i'm out of room. I've freed up room. See posts above, please. I'm currently reloading the maps, so I can "manage XL"
     
    flawed, Aug 2, 2012
    #19
  20. flawed

    flawed

    Joined:
    Aug 1, 2012
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    TT 330
    booyas!! now, what does any of that mean??
     

    Attached Files:

    flawed, Aug 2, 2012
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.