Is it just me or does the rider2 seem to be the Red Headed stepchild

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by Gravity Tester, May 15, 2008.

  1. Gravity Tester

    Gravity Tester

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canandaigua New York
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    Ok I dont claim to be very computer savey. But here is my rant and request for help.
    My rider 2 is version 7.54 my Home is 1.5 I see a pop up on my Home screen that says down load the latest version of home.

    I seem to see conflicting statement weather the latest ver. is compatable w/ Rider2. When I travel TT website maze from HE** it ask's me to chose my device I dont see a choice for rider2 only a rider wich show's the yellow box.

    Question's
    1) Is the latest Ver of TTHome compatable w/ Rider2?(File name tomtomhome2winlatest.exe)
    2) Is the latest ver what I need to run Map share?
    3) Why is it so diffuilct to find a compatabilty chart for product's vs version's?


    Sorry for the rant I just truly want to fix some roads around my house that have been in use for over 5 years and dont show up on a 5 month old map:( . If I find this many problems around me what is missing in places I have never been?
     
    Gravity Tester, May 15, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Gravity Tester

    eldorado

    Joined:
    Jan 23, 2008
    Messages:
    354
    Likes Received:
    4
    Location:
    Grass Valley, CA
    TomTom Model(s):
    TomTom One XL
    I can not answer all of your questions as I'm not computer savy (old fart) but I did run into a street that had a name change do to a new extension and did the map correction and bingo it made the change next time I was on it, so something helped, I don't have the rider just the one xl and so far for my useage it has worked great, haven't really run into no streets listed or address so far and have not upgraded any maps and don't plan on in the near future, so far so good and I do live kinda in the country and also am a rider.
    [​IMG]
     
    Last edited: May 15, 2008
    eldorado, May 15, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Gravity Tester

    Schintzel

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    33
    Likes Received:
    3
    Location:
    Ireland
    TomTom Model(s):
    Rider 2nd Edition
    The answer to questions 1 and 2 is yes. The latest version of Home is 2.3.1.92.
    Don't know about 3.
     
    Schintzel, May 15, 2008
    #3
    1 person likes this.
  4. Gravity Tester

    Gravity Tester

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canandaigua New York
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    Thank you very much I will upgrade tonight.

     
    Gravity Tester, May 15, 2008
    #4
  5. Gravity Tester

    rcacs

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    591
    Likes Received:
    9
    Location:
    Morden, Manitoba, Canada
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    I have a Rider2, love it. Yes, upgrade to the new HOME, its a major improvement.

    Depending on which map you have, you may or maynot be able to use the "operate my Rider2" feature.

    With my 675 map it works, with my 715 map, it doesnt.

    Cheers!
     
    rcacs, May 15, 2008
    #5
    1 person likes this.
  6. Gravity Tester

    Thom

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    417
    Likes Received:
    10
    Location:
    27302
    TomTom Model(s):
    Rider V2, OneLE, XXL540TM
    Working for a software company myself, I'll take a stab at #3.

    Companies release software but don't *require* users to update their software to the most current releases.

    That said, they cannot (and will not for the most part) continue to test every version of software (in this case TTHome or operating software) to old databases (maps).

    When hew versions of software are created we test against the latest databases and don't go back from there. Rather, we require database upgrades to match (which in the TT world would require you to purchase a new map.)

    Me, I'm just happy that they update software once in a while and *offer* for me to update my maps. I'm a happy camper as long as TT keeps throwing out some new features for my older product (OK, I've got a Rider2 that's not too old, but we all know it was obsolete the day I bought it - New technology will be there at some point...)
     
    Thom, May 15, 2008
    #6
  7. Gravity Tester

    Gravity Tester

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canandaigua New York
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    I agree that time's & Product change very fast and at some point you have to cut off the past to move into the future. But like you said the Rider2 is not that old.

    OK I have down loaded the latest ver of Home 2.3x but it appers that my map is not compatable with Map Share:( . at least for making corrections I don't know about updates. But it seems strange thre are no new updates unless they start from today and everyting in the past does not count.

    So if anyone wants to add the rest of my street so that voice will stop telling me to turn around that would be awsome!!!!

     
    Gravity Tester, May 16, 2008
    #7
  8. Gravity Tester

    Schintzel

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    33
    Likes Received:
    3
    Location:
    Ireland
    TomTom Model(s):
    Rider 2nd Edition
    If it's a v6.x map then it's past its sell by date and is no longer being updated. Updates are available for one year after the launch of a new version and not for one year after you acquire it. At least I think that's how it is.
     
    Schintzel, May 16, 2008
    #8
  9. Gravity Tester

    rcacs

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    591
    Likes Received:
    9
    Location:
    Morden, Manitoba, Canada
    TomTom Model(s):
    Rider 2

    Actually, it is still updating the 675 map, and you can "Operate my Rider2" if you have the 675 in your device.

    With my 715 map, it updates, etc., but the Operate my Rider2 feature does not yet function.

    I have advised TT and they are working on it (so they say....).

    Cheers
     
    rcacs, May 16, 2008
    #9
  10. Gravity Tester

    Schintzel

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    33
    Likes Received:
    3
    Location:
    Ireland
    TomTom Model(s):
    Rider 2nd Edition
    This function works fine for me with 7.15 map.
     
    Schintzel, May 16, 2008
    #10
  11. Gravity Tester

    rcacs

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    591
    Likes Received:
    9
    Location:
    Morden, Manitoba, Canada
    TomTom Model(s):
    Rider 2

    Odd eh?

    Mine wont, and TT support says it wont, and they didnt know it worked with the 675.

    When I first went to "operate my Rider2", it did a quick download of a file needed to use it.

    I doesnt do it for my 715, it just states not yet supported.

    I will again contact TT support with the additional info that you supplied

    Maybe if I turn my TT on its side and dim the lights in the basement.....

    ;)

    Cheers
     
    Last edited: May 16, 2008
    rcacs, May 16, 2008
    #11
  12. Gravity Tester

    rcacs

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    591
    Likes Received:
    9
    Location:
    Morden, Manitoba, Canada
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    I contacted the support folks, and they do recognize that there is something "afoul" here.

    They suggested that i remove and reinstall my HOME, and then do a soft restart on my device.

    Neither was a success in getting my "operate your Rider2" feature to work using the 715 map. It works fine with my 675 map.

    I am to phone them and try some other suggestions.

    However, the road is calling and I am leaving on a bike trip for about 6 days.

    When I return, I will call them and see if they have a fix yet.

    Cheers!
     
    rcacs, May 16, 2008
    #12
  13. Gravity Tester

    Gravity Tester

    Joined:
    Dec 30, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canandaigua New York
    TomTom Model(s):
    Rider 2
    Tuesday 5-20-08 any word yet? hope you had or are having a great Ride. Mamorial Day is coming 3-day weekend yhea-hawwwwwwwwwwwwwwwwww
     
    Gravity Tester, May 20, 2008
    #13
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.