Go600 European Maps SD Card


Joined
Feb 10, 2021
Messages
5
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/gb.png" alt="United Kingdom" /> United Kingdom
TomTom Model(s)
Go600
Hi everyone
I have a Go6oo satnav but it only shows maps for UK.
Can I use an SD card for European maps?, Don't want to upgrade the maps as its too expensive, so what do I use and where do I find it?
Thanks
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,465
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
Your GO6000 should comfortably hold maps for much more than just the UK, but not all of Western Europe.

I was always under the impression that the 6000 got you your entire regional map set (i.e., Western Europe) and that the 6100 got you the 'world' (any map you could possibly want). That said, you may not be able to download the full Western Europe map without a memory card. Those maps no longer quite fit into the 8GB memory of your 6000.

So I'm not clear about your specific issue. If you believe your 6000 is 'owed' the full Europe map set, or if it was installed on your unit before, and you just can't download it now due to size, a 16GB Class 10 memory card would be the right move. If you're saying that your device only comes with and is only provided with UK&ROI for free, that's another story. Here in the U.S. the equivalent model (without cellular) came with the entire North America map.
 
Joined
Feb 10, 2021
Messages
5
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/gb.png" alt="United Kingdom" /> United Kingdom
TomTom Model(s)
Go600
Hi,
Thanks for your reply. It’s 600 not 6000, and yes it only came downloaded with uk maps so I want to put Europe on an sd card.
Can it be done and where can I get this.
Thanks
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Lets hope it works for you but, make sure you have that 16 GB micro USB card installed first.
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 10, 2021
Messages
5
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/gb.png" alt="United Kingdom" /> United Kingdom
TomTom Model(s)
Go600
Can I not buy the sd card with the maps on the card?
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
No, once you pay, the software is made available for download onto your 600. Therefore you must get a 16GB card, put it in your PC, make FULL, not Quick Format as FAT 32.
Once you put that card into the 600 it will be formatted for TT use and tell you when finished.
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
One advantage of this is that the downloaded map is keyed to your device and can be downloaded again if you have a card problem.
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 10, 2021
Messages
5
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/gb.png" alt="United Kingdom" /> United Kingdom
TomTom Model(s)
Go600
Brilliant. I’m going to try that.
Thanks for the reply
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top