Accidently deleted maps! Now Map not found ?

Discussion in 'Maps and Routing' started by slamdunk, May 25, 2008.

  1. slamdunk

    slamdunk

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello,

    Just got my new TomTom ONE. I accidently deleted the US maps on it. I don't have backup.

    I tried to copy the maps from my friend but its show NO MAPS FOUND and it doesn't let me get my device id also.

    How can I get the device id?

    Appreciate any help!

    Thanks!
     
    slamdunk, May 25, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. slamdunk

    maxtor 1

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    Location:
    kentucky
    TomTom Model(s):
    tomtom one new edition & 3rd edition
    use tomtom home should give you this info and call tomtom support
     
    maxtor 1, May 25, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. slamdunk

    john_d

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    Fife, Scotland
    TomTom Model(s):
    One XL
    dont want to rub your nose in it but you should always have atleast 1 backup available, i always put each backup into a seperate folder with a text files saying what the update is, ie, new maps, or 3rd party software

    am sure the good folks on here will be able to help you out :cool:
     
    john_d, May 25, 2008
    #3
  4. slamdunk

    Smokiewolf

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    941
    Likes Received:
    33
    Location:
    Northern VA
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    I had the same problem once, and I still had the maps saved on my computer. It wouldn't even let me reload the map from my computer to my ONE. You'll have to set aside some time, and call support. You might have to be on hold for a while, but they will fix it right away. It would be easier if you were logged onto HOME, and at your computer at the time as well. To get your device ID, tap the signal bar, then tap the square with the software version number in it. Good luck
     
    Smokiewolf, May 26, 2008
    #4
  5. slamdunk

    slamdunk

    Joined:
    May 25, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I tried tapping it but the screen sort of locks at NO MAP FOUND and won't let me do anything.
     
    slamdunk, May 27, 2008
    #5
  6. slamdunk

    Smokiewolf

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    941
    Likes Received:
    33
    Location:
    Northern VA
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Your device ID should be on a credit card looking card in the box it came in. You'll probably need to call support.
     
    Smokiewolf, May 27, 2008
    #6
  7. slamdunk

    NICK0126

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    xl
    the whole process of re-installing maps saved/backed up is weak. I can see my NA maps ZIP file and location, but the software does not provide a process to reload maps (that were removed to make space for alternative maps).

    not sure what Tom Tom is waiting for to address this issue in their menu process...
     
    NICK0126, Jan 29, 2012
    #7
  8. slamdunk

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,000
    Likes Received:
    443
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    For that model. Home's Add maps/voices-->arrow right to items on computer, you should see a row for maps. Expand that and you should see the map listed which you can select to install.
     
    dhn, Jan 29, 2012
    #8
  9. slamdunk

    NICK0126

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    United States
    TomTom Model(s):
    xl
    Map file(s) is/are there, but I assume it does not resolve as a usable file becuase it is a ZIP file. moved file to GPS, but sitll trying to figre out how to make the maps appear in the menu options...
     
    NICK0126, Jan 29, 2012
    #9
  10. slamdunk

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,000
    Likes Received:
    443
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    dhn, Jan 29, 2012
    #10
  11. slamdunk

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Why assume? Why not try it with Home?

    .... and putting the zip file on the device won't help.
     
    Andy_P, Jan 29, 2012
    #11
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.