Support of .gpx Files?

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by pestilence76, Nov 29, 2008.

  1. pestilence76

    pestilence76

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am currently considering the purchase of a TomTom 720 or 730. My intention is to use it to geotag images I take with my digital camera during my vacation or day trips. In what format does TomTom save the track log file? Is it the common .gpx format or does TomTom use it's own track log file format? Has anyone had success converting the TomTom format to .gpx using GPS Babble? Is there a limit to size of a TomTom track file? If so, should I start a new track log file every 4 or 8 hours? Thank you for your assistance.
     
    pestilence76, Nov 29, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. pestilence76

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,975
    Likes Received:
    441
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    AFAIK, TomTom models cannot do log tracking. Some 3rd party software did add that functionality but firmware 8.3 seems to have killed off most 3rd party applications.
     
    dhn, Nov 29, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. pestilence76

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,814
    Likes Received:
    177
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Best I can tell, 8.3 killed EVERY 3rd party app ... I mean, ARE there any that require zero use of the touch screen for at least one entry? Best I can tell, the touchscreen entry API changed in a manner that makes no previous apps usable.

    Thanks, TT (NOT!)
     
    canderson, Dec 2, 2008
    #3
  4. pestilence76

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,375
    Likes Received:
    78
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    Could you elaborate a bit.
    How could I access the noautosuspend on/off toggle on
    screen 4 if there is zero use of the touch screen?
     
    Arno, Dec 2, 2008
    #4
  5. pestilence76

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,814
    Likes Received:
    177
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    All of the several 3rd party apps that I was running have the same problem. They can be executed, but once running, there is no response to the touch screen at all. Since that also includes the "exit" method for each, starting one up requires a pin reset to "escape". Examples include products from MobilNova and Le Web Bazar.
     
    canderson, Dec 4, 2008
    #5
  6. pestilence76

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,375
    Likes Received:
    78
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    I see, thanks.

    I am rather new to 3rd party applications. Although I see some I would like to install I read about problems with them and chicken out (example, your post).

    The only one I use so far is

    View attachment 2287

    That is to on/off toggle the noautosuspend, needed to stop the device from shutting down while powered in the desk cradle without being connected through HOME.
    With it engaged the unit will not power down if external power is lost, i.e., if put in the glove box without shutting off.

    That option is active any time. While driving or even while connected through HOME.
     
    Last edited: May 19, 2011
    Arno, Dec 4, 2008
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.