Start 62 strange 10.10 download

Discussion in 'Technical Support' started by Enfrance, Jun 16, 2018.

  1. Enfrance

    Enfrance

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    1
    Location:
    SW France
    TomTom Model(s):
    Start 25 Europe
    I was downloading the new 10.10 European Map for my Start 62, it was going well and had reached 28% with a respectable download time - for me - of another 4 hours. I went back to the computer an hour later and the download speed had reduced and the time increased to 7 hours but the strange thing is that it is now showing just 18% downloaded.

    I frequently have problems downloading updated maps and I've come to terms with it but never had a reduced amount of data with the slower download speed. The Start is plugged into the main USB port and my wifi connection is fairly steady.

    Any ideas would be appreciated or perhaps just an explanation.
     
    Enfrance, Jun 16, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. Enfrance

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,691
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Might an antivirus be affecting proper transmission?
     
    dhn, Jun 16, 2018
    #2
    1. Advertisements

  3. Enfrance

    - et - Moderator

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    494
    Likes Received:
    2
    Location:
    Southern California
    TomTom Model(s):
    XXL 540, GO Live 1535
    On a couple of occasions I have seen similar behavior. In my case, it appeared that the connection was lost and the software automatically attempted to reconnect. When it did reconnect, Instead of continuing from the point at which the download failed, it started again from the beginning.

    This may or may not be what happened to you, but it it is what I have seen.

    - Tom -
     
    - et -, Jun 17, 2018
    #3
  4. Enfrance

    Enfrance

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    1
    Location:
    SW France
    TomTom Model(s):
    Start 25 Europe
    Thanks for your input. Yes, I suspect the same for the download starting again, ET.

    However, I got up early on Tuesday 7am CET which hopefully is a quiet time on the net and by 11am the file had downloaded and installed without a murmur.

    I do have another question but I'll open another thread 'cos it is important to those of us living in France.

    Thanks again.
     
    Enfrance, Jun 21, 2018
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.