How to cancel a route before arrival at destination

Discussion in 'Maps and Routing' started by Jim, Mar 16, 2007.

  1. Jim

    Jim

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hi all,
    Just got my TT one today.
    Immediately plugged it in and took a trip. AWESOME!

    I set up a route using the street address and it led me right to the house.

    Now here's my problem, when I got to my destination, because of the driveway location, the TT one didn't complete the route, ---so--- on my return home, it kept trying to route me back to my destination.

    Eventually I just created a new route (back home), but there must be a simpler way to cancel a route. I've been through all the menus but I can't find it.

    Question #2
    How do I delete a favorite? or edit one? (ok, that's 3 questions :) )

    Any help will be greatly appreciated.
    Oh yeah.... it's a TT one new edition version 6.5
     
    Jim, Mar 16, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. Jim

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    To cancel a route go into the main menu there should be an option called clear route. It should be on the third page.

    If you don't have that option go to 'change preferences' and look for an option called 'show more options', the clear route option should now appear in the main menu.

    To edit a favourite, go into 'change preferences' and look for the option 'manage favourites'. It will list all your favourites, tap on it and you will be given the option to delete it or rename.
     
    digital-flex, Mar 16, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. Jim

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    there was a time when I was as quick as digital to answer these questions... no point in posting more than that! :D
     
    battom, Mar 16, 2007
    #3
  4. Jim

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    lol, its just luck of the draw when I see these new posts.
     
    digital-flex, Mar 16, 2007
    #4
  5. Jim

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    that and I'm building 2003 servers all week :D
     
    battom, Mar 16, 2007
    #5
  6. Jim

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    did you meet any evil servers that made the magic smoke? I hate when that happens.
     
    digital-flex, Mar 16, 2007
    #6
  7. Jim

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Hello Jim and welcome.
    I hope digital-flex answered your question!
     
    Pedro2NR, Mar 16, 2007
    #7
  8. Jim

    Jim

    Joined:
    Mar 16, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thanks Digital!
    SHOW ALL MENUS did the trick.
     
    Jim, Mar 16, 2007
    #8
  9. Jim

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    NP. Glad I could help.
     
    digital-flex, Mar 16, 2007
    #9
  10. Jim

    lec510

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    600
    Likes Received:
    16
    TomTom Model(s):
    Go 510
    There is a way to create a new menu with that option on the first screen, if you want to.
    But that's for latter, there are more important things to learn.:D
    One question though, why you don't just shut the darn thing off ?
     
    lec510, Mar 17, 2007
    #10
  11. Jim

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    If you shut your unit off before reaching to a destination and the next day turn it on, it will continue your route until you clear it.
     
    Pedro2NR, Mar 17, 2007
    #11
  12. Jim

    bralston7

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    XL 330
    No "Show More Options" Menu

    I too came to this forum in search of a way to cancel a route on my new TomTom XL. I was excited to see an answer, however, there is no "Show More Options" menu under my preferences menu! It is mind-boggling that there is no "Cancel Route" button available by default! And it seems it doesn't exist at all on mine.

    -Ben
     
    bralston7, Dec 25, 2008
    #12
  13. Jim

    sageuvagony

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    29
    Location:
    Tampa, FL USA
    TomTom Model(s):
    GO 720
    I'm not sure on the differences between a ONE XL and a 330 XL but I know that when I used to have my ONE XL, I did have a "Clear Route" option. If I didn't have that option, I'd go crazy. Not sure why it wouldn't be on the 330 XL
     
    sageuvagony, Dec 26, 2008
    #13
  14. Jim

    Ken_Sorensen

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    How do you abort or cancel atrip?

    I have a TomTom XL330 that appears to have NO WAY TO CANCEL OR ABORT A TRIP. I have searched the Forums and find some acknowledgement of the problem but no answers as how to cancel a trip short of turning it off. The most anoying part is that even that does not abort the trip. Does anyone ever actually try this stuff?
    HOW DO YOU ABORT OR CANCEL ATRIP? Any help will be most appreciated. Ken_Sorensen@Msn.com :confused:
     
    Ken_Sorensen, Feb 17, 2010
    #14
  15. Jim

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,024
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    In the route summary screen after a route is calculated, do you have a 'clear route' button at the bottom of the screen?
     
    dhn, Feb 17, 2010
    #15
  16. Jim

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    45
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    Top the bottom centre of the main nav screen and you will see the route summary screen where the Route Cancel button is available, this works while navigating a route rather than just when planning - Mike
     
    mikealder, Feb 17, 2010
    #16
  17. Jim

    mvl Moderator

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    5,433
    Likes Received:
    61
    Location:
    Boston, MA, USA
    TomTom Model(s):
    GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
    The XL330 has a really weird location for cancel route. First, go to preferences and set it to show all menu options. Then "clear route" will show up in one of the last pages of the main menu.

    In newer models (app 8.4 or later) the clear route button was moved to the summary screen described by Mikealder and dhn. But that won't apply to you.
     
    mvl, Feb 20, 2010
    #17
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.