Wrong Current Location

Discussion in 'In-Dash Navigation' started by LisaB, Jan 27, 2015.

  1. LisaB

    LisaB

    Joined:
    Jan 27, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    carminat tomtom for renault
    New to the forum, Wrong Current Location

    We have an integrated Carminat system in a Renault Kangoo (van). Since mid December it has been showing an incorrect current location. We are in SW Devon but the system shows us in Wales. I have updated the sd card, done a quickfix but it still does not work. I have done "the delete the ephem file" on the sd card and computer and then re-installed it with no luck. I re-set the unit to original factory setting re-installed the original card and NOTHING!

    I finally replaced the sd card with one from another Renault van (which i tested and works fine in its original system) and the problem persists.

    I have yet to install the Kangoo sd card in the other van for fear it will mess up the system.

    Tomtom rep says to contact dealer.. :(

    Is there a way to reset the car device?


    Any ideas?

    Thanks!
     
    Last edited: Jan 27, 2015
    LisaB, Jan 27, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. LisaB

    Hendrix55a

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    carminat
    Hi LisaB

    I also have a Kangoo Van and after 7 years happy motoring mine has developed the same problem you describe.

    I've done everything tomtom have suggested with no luck. I've booked into the dealer but just wondering if you ever got your issue resolved.

    Regards
     
    Hendrix55a, Feb 28, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. LisaB

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,545
    Likes Received:
    399
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    720; 1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Hendrix, you are replying to a two year old post. Doubt you'll get an answer. Have you actually spoken with support?:

    United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
     
    dhn, Feb 28, 2017
    #3
  4. LisaB

    Hendrix55a

    Joined:
    Feb 28, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    carminat
    I spoke to support today. We went through mostly whats already been discussed on previous posts. They suggested a possible hard ware issue and refereed me back to the dealer. As it's a Dash Install I cannot find a reset button that you get with the stand alone systems. I found the post as realised it's the same issue I'm having. I know it's a long shot but just wondered if they ever had it fixed.
     
    Hendrix55a, Feb 28, 2017
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.