Speed camera alerts not working

Discussion in 'TomTom Services' started by rondeco30, Mar 14, 2018.

  1. rondeco30

    rondeco30

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    I recently had to renew my live services subscription and a few days after my Safety Camera Alerts stopped working, I even plugged it into my PC last night and updated everything but still not working. Any ideas what I can try next?

    T.I.A.
    Ron
     
    rondeco30, Mar 14, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. rondeco30

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,691
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Call support:

    [​IMG] United Kingdom
    02079 490 134
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
     
    dhn, Mar 14, 2018
    #2
    rondeco30 likes this.
    1. Advertisements

  3. rondeco30

    rondeco30

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    OK thanks, I called and backed up my device and performed a hard factory reset as the CS Rep advised, is there any way to test if the camera alerts are working without driving to my nearest camera?
     
    rondeco30, Mar 15, 2018
    #3
  4. rondeco30

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,065
    Likes Received:
    69
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    Don't know your device but if you plan a route past known cameras and then do a Demo you should hear the alert sound.
    On my GO Live 1535 after planing a route tap arrow, tap View route, tap Show route demo.
     
    Arno, Mar 15, 2018
    #4
    rondeco30 likes this.
  5. rondeco30

    rondeco30

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    That worked a treat and alerts seem to be working again now, Thanks for your help.
     
    rondeco30, Mar 15, 2018
    #5
  6. rondeco30

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,065
    Likes Received:
    69
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    Glad you got it sorted.
     
    Arno, Mar 15, 2018
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.