Safety Cameras - US, CAN - Free of Charge (540TM)

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by Brordo, Feb 23, 2011.

  1. Brordo

    Brordo

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    [RESOLVED] Safety Cameras - US, CAN - Free of Charge (540TM)

    Anyone else having issues getting the safety cameras to work on their 540TM? It keeps offering it as a free download but I always receive the following error:

    ERROR: -500/#http://home.tomtom.com/download/Saf...&id=359&file=Safety_Cam_US_Canada_TomTom.ov2: Error from server: Internal Server Error
    Internal Server Error
    Error code: HTTP 500
    URL: http://home.tomtom.com/download/Saf...e&id=359&file=Safety_Cam_US_Canada_TomTom.ov2
    Additional information: info = [object]
    info.method = [string] GET
    info.resumeOffset = [number] 0
    info.resumeDownloadEnabled = [boolean] false
    info.entityID = [string]
    info.file = [string] C:\Users\user\Documents\TomTom\HOME\Download\complete\safetycamera\Safety_Cameras_-_USA__CAN_-_Free_of_Charge\Safety_Cam_US_Canada_TomTom.cab
    info.metaFile = [string] C:\Users\user\Documents\TomTom\HOME\Download\temp\ec04d4342365a885fa13c2ad1610fddc.tmp.meta
    info.tempFile = [string] C:\Users\user\Documents\TomTom\HOME\Download\temp\ec04d4342365a885fa13c2ad1610fddc.tmp

    Severity: 1105
    Stack:
    0. chrome://tthome/content/logic/netutil.js:97
    return new ServerError(responseStatusText, -responseStatusCode, aChannel.URI.spec, undefined, additionalInfo);
    1. chrome://tthome/content/logic/downloader.js:363
    exception = NetUtil.isRequestSuccess(this._channel, aStatus, this._getRequestInfo());

    All other updates download/install fine...this has been going on for awhile now but I held off as the new maps were coming out. I did call Tomtom and was told that it is a problem on their server and that's about it. It'll be sorted out eventually. A friend of mine (also with the 540TM) updates her safety cameras no problem. Kind of frustrating...
     
    Last edited: Apr 21, 2011
    Brordo, Feb 23, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. Brordo

    Brordo

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Nobody? Bueller? Bueller? Ok, how about this: does anyone know how to completely wipe the Tomtom and redownload the app/maps and install that onto the TT? I don't want to backup/restore as I think the issue lies with my TT's software (others I know with the 540TM have no problem with the speed cameras).
     
    Brordo, Apr 21, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. Brordo

    Brordo

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Third time is the charm...I couldn't get TT's safety cameras to work but on advise from another user here I went to Trapster.com and downloaded their app for the TT. It installed and worked great. For me I just had to make sure I initially selected a large enough area to cover all the places I go. Easy peasy...
     
    Brordo, Apr 21, 2011
    #3
  4. Brordo

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,204
    Likes Received:
    201
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    You've undoubtedly got a better list now anyway. Stick with that, and download it regularly - things move around.
     
    canderson, Apr 22, 2011
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.