No Maps Found


Joined
Aug 4, 2019
Messages
4
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/pk.png" alt="Pakistan" /> Pakistan
TomTom Model(s)
One XL
Hi everyone,

Plz I need some help, I have Tomtom One XL, I was downloading local Pakistan maps and due to less memory I deleted Europe maps.... although local maps were not successful but now I just see the screen " No Maps Found " even I can't go to main menu :(
What should I do plz suggest.
Wafa
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,414
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
If you made a full backup of your unit at any time, or downloaded a full new map at any time, we can get your previous map reloaded for you.
However, it sounds like you'd rather have Pakistan. Can you describe what happened during the update attempt? Did the actual download of that map fail, or ???
 
Joined
Aug 4, 2019
Messages
4
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/pk.png" alt="Pakistan" /> Pakistan
TomTom Model(s)
One XL
If you made a full backup of your unit at any time, or downloaded a full new map at any time, we can get your previous map reloaded for you.
However, it sounds like you'd rather have Pakistan. Can you describe what happened during the update attempt? Did the actual download of that map fail, or ???
Hi thank U for your feedback. In fact due to low memory I deleted the Europe map and started to download local maps, the local map file was still too large to extract so I cancelled the local downloading but..... but after that I even can't see the menu of my device... as I switched it On I can just see No Maps Found msg. So kindly help me in this regard, as I connect it to PC for Home application even then there is no change on the Tom's screen :(
Regards
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,721
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
You are asking for help but ignore to answer the crucially important question by canderson.

Did you ever make a full back up of your device, either with HOME or, preferably directly to a folder on your PC?
 

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,414
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
Indeed. If we can find a full version of any map anywhere on the PC, we should be able to get the unit running again.
 
Joined
Aug 4, 2019
Messages
4
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/pk.png" alt="Pakistan" /> Pakistan
TomTom Model(s)
One XL
Pardon, no dear I never had a backup in my PC that's why I am still not successful to download the maps again.
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 4, 2019
Messages
4
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/pk.png" alt="Pakistan" /> Pakistan
TomTom Model(s)
One XL
Well can you guys guide me to access the main menu of the device even if there are no maps in the device?
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,721
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Make sure your device is fully charged, or connected to the PC, then make a Reset.

OneXL_Reset.jpg

Did you download HOME from the TomTom web site and install it on PC, open it, connect your device and see what it shows?
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,414
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
Pardon, no dear I never had a backup in my PC that's why I am still not successful to download the maps again.
On these older models that do not keep their inventory of available maps on the TomTom server, not having at least one copy of the map somewhere (even an old map update that you might have downloaded that we could help ou find) is the ONE PRIMARY thing we can't help you recover from. It is for that reason that we encourage such backups for all of our users of the older equipment.

See here >> http://us.support.tomtom.com/app/an...s-no-maps-found.-what-can-i-do?-(tomtom-home)
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Similar Threads


Top