Data Connection on New Phone


Joined
Oct 22, 2008
Messages
39
Location
Carson, VA
TomTom Model(s)
GO 2535
I just got a new phone (HTC Imagio) and according to my GO 730 this one is capable of a data connection. Unfortunately I am not smart enough to set up the data connection. TT asks for the following information, some of which I have:
Access Point Name: emgsm.vzw3g.com
User Name: my phone #@vzw3g.com
Password: vzw
Number to dial: #777
Automatic assigned DCHP
Automatic assigned DNS
Login Script: ???

This is what I have put in, then TT says it is unable to configure the connection.
Any help will be greatly appreciated.
 
Ad

Advertisements

Joined
Mar 23, 2009
Messages
3,199
Location
Blackpool UK
TomTom Model(s)
720, 930, 940, XL, One 3rd
For the phone to work with the TomTom it must support the Bluetooth DUN profile which WM5 and newer phones don't have, there is a BT DUN CAB file available on the net for free download that will add the required DUN profile to the phone but I am not aware whether anyone has actually tried using this fix on the Imagio as yet, the best place for finding out will be XDA Developers.com as they will probably already have a dedicated section for this new phone (the same site is where the BT DUN CAB can be downloaded from) - Mike
 
Joined
May 22, 2009
Messages
198
I just got a new phone (HTC Imagio) and according to my GO 730 this one is capable of a data connection. Unfortunately I am not smart enough to set up the data connection. TT asks for the following information, some of which I have:
Access Point Name: emgsm.vzw3g.com
User Name: my phone #@vzw3g.com
Password: vzw
Number to dial: #777
Automatic assigned DCHP
Automatic assigned DNS
Login Script: ???

This is what I have put in, then TT says it is unable to configure the connection.
Any help will be greatly appreciated.

Leave the AP name and Login Script blank. Everything else looks good.
 
Joined
Oct 22, 2008
Messages
39
Location
Carson, VA
TomTom Model(s)
GO 2535
Thanks for the replies. TT GO730 says that the phone is data capable and tries to set it up but there are no presets for this phone so it needs to be set up manually and therein lies the problem. I have tried various configurations, including leaving different (and all) items blank but am still having no luck. I tried calling Verizon but they won't help me because this will be competing with the VZ Navigator. (dirty word).
 
Joined
Mar 23, 2009
Messages
3,199
Location
Blackpool UK
TomTom Model(s)
720, 930, 940, XL, One 3rd
Its time do that unmanly thing and read the manual for the phone, you only need to find out what Bluetooth profiles are supported, does the phone have DUN listed as available? - If not I don't care what TomTom support or the TomTom device think might be working the connection won't work full stop - The DUN profile MUST be on the phone for the device to work with the server, if its not present you will be messing around for days, weeks, months even years and never get it working - Mike
 
Joined
Oct 22, 2008
Messages
39
Location
Carson, VA
TomTom Model(s)
GO 2535
Thanks Mike;

I did not get a manual with the phone, only a booklet titled "Tips, hints & shortcuts", which is about as useful as teats on a boar hog. When I go in the phone to Bluetooth Supported Profiles it shows the following:

Hands free
Stereo audio
File transfer
Object push
Basic printing
Basic imaging
Serial Port
Human interface device
Dial-up networking
Phone book access

It doesn't say anything about DUN unless that stands for Dial-up networking.

Sorry I'm so dense but I am of the older generation and even though I am computer literate I still get hung up on these intricate things.

Thanks,

Joel
 
Ad

Advertisements

Joined
Mar 23, 2009
Messages
3,199
Location
Blackpool UK
TomTom Model(s)
720, 930, 940, XL, One 3rd
DUN is indeed Dial Up Networking so the phone must support this protocol, either MS have had an about turn and included it in WM6,5 or HTC have got smart and decided to add it to the ROM - the phone will work fine once you get the settings resolved which sadly isn't something I can help with as I have no knowledge of the USA based mobile network - Mike
 
Ad

Advertisements

mvl

Moderator
Joined
Dec 19, 2008
Messages
5,438
Location
Boston, MA, USA
TomTom Model(s)
GO 2535 LIVE, GO 1535 LIVE, GO 740 LIVE, Go 930
Try these settings, but if it works wait a bill cycle before heavy usage. Sometimes Verizon charges this connection as peak minutes instead of data.

APN - blank
username - [email protected] (replace with phone number)
password - vzn
Dial - #777
script - blank
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top