TRAFFIC,SPEEDCAM TOMTOM 6000 TRUCK

Discussion in 'TomTom Services' started by AlesM, Jul 27, 2020.

  1. AlesM

    AlesM

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TOMTOM 6000 TRUCK
    Hi. My navigator shows that I need to buy the speedcam and traffic service. But in my personal account I can only buy speedcam. How can I buy TRAFFIC?Thanks
    TOMTOM 6000 TRUCK
     

    Attached Files:

    • CAM.jpg
      CAM.jpg
      File size:
      59.8 KB
      Views:
      33
    AlesM, Jul 27, 2020
    #1
    1. Advertisements

  2. AlesM

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,204
    Likes Received:
    201
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    Are you not receiving traffic data now? Some devices came with lifetime maps and traffic, but the speedcam was an extra charge.
     
    canderson, Jul 27, 2020
    #2
    1. Advertisements

  3. AlesM

    AlesM

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TOMTOM 6000 TRUCK
    At the moment I am in Belarus, the traffic is not working here. Here is the information on the device
     

    Attached Files:

    • IMG.jpg
      IMG.jpg
      File size:
      309.8 KB
      Views:
      30
    • IMG.jpg
      IMG.jpg
      File size:
      309.8 KB
      Views:
      28
    Last edited: Jul 27, 2020
    AlesM, Jul 27, 2020
    #3
  4. AlesM

    AlesM

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TOMTOM 6000 TRUCK
    AlesM, Jul 27, 2020
    #4
  5. AlesM

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,204
    Likes Received:
    201
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    Yes, let us know if you see cell service (traffic) while you are there.
     
    canderson, Jul 27, 2020
    #5
  6. AlesM

    AlesM

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TOMTOM 6000 TRUCK
    There is in TOMTOM a function similar as in GARMIN-myTrends (recognition of your favourite routes)?
     
    AlesM, Aug 22, 2020
    #6
  7. AlesM

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,204
    Likes Received:
    201
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    Do you mean that the device guesses where you want to go next depending upon where you are and the day / time?
    Yes, some TomTom models do predict your next destination. Here is a description of how it works >> https://help.tomtom.com/hc/en-gb/articles/360013901080-About-Destination-Prediction
    Several recent models (GO Comfort 5 and 6, GO 52/62, GO 520/620, GO 5200/6200) and others will support this feature. Look for "Destination Prediction" in the product descriptions.
     
    canderson, Aug 22, 2020
    #7
  8. AlesM

    AlesM

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    TOMTOM 6000 TRUCK
    I mean, the device remembers how expensive I prefer to move and builds a route

    given that
     
    AlesM, Aug 23, 2020
    #8
  9. AlesM

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    11,204
    Likes Received:
    201
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
    I think we may be talking about the same thing. Based upon your driving history, the "Destination Prediction" will guess where you need to go next.
    It does not try to duplicate your previous route for going to a place, however. It uses current conditions for traffic and other things to decide the best route to the place it guesses you want to go.

    If you want the device to take a VERY specific route, you can create that with other tools and send it to your device and it will not deviate from that route, but that can cause you traffic problems.
     
    canderson, Aug 23, 2020
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.