TomTom One Installing maps error

Joined
Jun 8, 2010
Messages
1
I have the map update service but get this error when trying to install new maps.

ERROR: DesktopLib/InstallToDevice/GetInstallable/InvalidArchive1: This file is invalid (archive file): C:\Users\Scott\Documents\TomTom\HOME\Download\complete\map\USA___Canada-2\USA_and_Canada.zip
@ .\framework\InstallToDeviceThread.cpp(1005)
<HOME2 version="2.7">
<map version="850" idnum="1401130" idstr="USA_and_Canada" idurl="http://id.tomtom.com/map/usa_and_canada/arm9-noasr-notts">
<title mimetype="text/plain" lang="en-US">USA &amp; Canada</title>
<description mimetype="text/plain" lang="en-US">Detailed map seamlessly covering the USA and Canada. Map coverage statistics: - countries fully covered (99.9%): the US (all states including Hawaii and Alaska) and Canada (all provinces) and Puerto Rico.</description>
<image url="http://download.tomtom.com/sweet/850/arm9-mnt-no-asr-no-tts/PREVIEW/USA_and_Canada.gif" usage="preview" mimetype="image/gif"/>
<image url="http://download.tomtom.com/sweet/850/arm9-mnt-no-asr-no-tts/ICON/USA_and_Canada.gif" usage="icon" mimetype="image/gif"/>
<download>
<url size="200" content="activation" location="http://community.tomtom.com/content/activation/activation.zip?type=productActivation&amp;mapId=1SDA.052.00&amp;muid=PB4258A00372&amp;encryption=drm"/>
<url size="877360711" content="main" location="http://download.tomtom.com/850/arm9-mnt-no-asr-no-tts/USA_and_Canada.zip?|||strCheck=aes:WyAJFQvaaY8Io84G1smCXFAZ7PsKt%2F7N2mFJ5KmUs64z7FLTKiqVgyfsWz5uyJy8unn69KJyRLM2%0AuIRoNW9Dh7WWEIFi2z7MpKGDp9HjEMk%3D"/>
</download>
<size>877354910</size>
<targetdevice models="casablanca1024_ss xl2008_c_2048_m cork0 limerick0 goclassic limerick1024_gl_1v8 xl2008_t_2048_m xl2008_t_1024_m onev3 one2008_c_2048_m go510 xl2008_t_2048_m_b one2008_c_1024_m cork512 xl2008_s_1024_m one cork1024 limerick1024 casablanca1024_gl go300 go500 limerick512 one2008_t_1024_m one2008_s_2048_m xl2008_s_2048_m casablanca1024_gl_1v8 one2008_s_1024_m casablanca1024_gl_1v8_grey one2008_t_2048_m"/>
<contentprotection scheme="durham" devicecode="AKSHCA2A46">
<durhamkey needskey="false"/>
</contentprotection>
<supplier sharing="false" id="tomtom">
<name>TomTom</name>
<image url="http://home.tomtom.com/media/suppliers/tomtom_supplier_icon.png" usage="icon" mimetype="image/png"/>
</supplier>
<lastmodificationtime>2010-05-14T10:00:00</lastmodificationtime>
<region>CA,US</region>
<regions/>
<rect>-17679474 7439937 -4985187 1765935</rect>
<build>2783</build>
</map>
</HOME2>
in .\framework\InstallToDeviceThread.cpp:1005
Stack:
0. chrome://tthome/content/ui/bindings/commit.js:82
error(textOrException);
1. chrome://tthome/content/ui/bindings/ttwizard.xml:1058
this._commitFailed(i, commitPage);
2. chrome://tthome/content/logic/util.js:79
return func.apply(obj, arguments);
3. chrome://tthome/content/logic/dllUtils.js:77
this._errorCallback(e);
4. chrome://tthome/content/logic/dllUtils.js:69
this._errorFatal(error);

Time: Tue, 08 Jun 2010 23:03:33 GMT
 
From the obtuse error message, it appears the downloaded 850 map may have been corrupt.

Were you using a wireless computer for the dl? If so, use a directly connected computer and try again.

Before doing so, you just may want to give this a shot........

1. Make an Explorer, not Home, backup of your unit's contents.
2. Look for the downloaded cab file here:
C:\Documents and Settings\yourname\My Documents\TomTom\HOME\Downloads\complete\maps\

and look at the instructions here:
https://www.tomtomforums.com/genera...nstall-downloaded-map-without-using-home.html
 
Similar happened to me last week .. after getting numerous requests to connect to computer and update, I did a couple days before driving to Nashville Tn from North Carolina for big meeting. Used the usb cale, connected to deskbox, it's a ethernet direct connect to ATT DSL gateway. It downloaded the latest maps and afterwards the message was that it was unable to use these US & Canada maps on this TomTomOne device.

I orig bought this device for the US & Canada mapping. I also paid for the maps upgrades.

Now when I turn on my device the message reads "No Maps Found!" To make matters worse, after the big update, I did a backup to my computer so it wiped out my computer maps also!

I was not a happy camper driving blind with no TomTomGps! No help or support from TomTom!

What is my next move?
 
.. can't be used on device ..

Call support at 866-486-6866

You suggested I call Tech Service .. they tried but we got no where .. I just tried deleting the USA_and_Canada map for which I get the message .. it can't be used on this device! ..

I got a new message .. referring to the USA & Canada map. which I was deleting ..
"This item cannot be used on this device because it needs to be activated first" ..

interesting .. does that "Activated" mean something we've been overlooking?
 
Just to be clear.

Have you downloaded a new map using Home and, if so, is it here:
C:\Documents and Settings\yourname\My Documents\TomTom\HOME\Downloads\complete\maps\
 
Since my last post.. I had two U&C maps on my computer, probably after backing up .. the map that I installed the last time gave me the message .. can't be used on this device.. I deleted that one on my device and got the message .. "This item can't be on this device because it needs to be activated"?? Strange Msg..

I tried to load the map from my computer but I got the message that the map was on my device .. but it wasn't..

I called Tech .. he had me load the map using traffic camera .. that way I could pick the map file to load .. it worked slick! Problem solved, my device is back working like it should have before.

Traffic Cam was the trick!

Thanks for your help..
 
No Maps found after update.

This is what the lady from the support desk help me do and it worked for me.

Click on 'My Computer'
Right click on your tomtom drive.
Goto 'tools'.
Got to 'error check'.
Make sure both boxes are checked.
Click 'Scan'.

When done scanning, completely uninstall the tomtom application and all from your computer.
If you need help, click on this to show you...
How do I uninstall TomTom HOME?

Afterwards, reinstall the application, go to updates and let it run...it should be fine after that...if not...call tomtom. :)

Hope this helps:)
Nancy
 
]My last post above took care of the problem .. after I deleted the map on my device .. and using traffic camera .. drilling down to last page, I was able to pick the map to reload .. it has worked great after that ..

Thanks for all the good help.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Members online

No members online now.

Latest resources

Forum statistics

Threads
29,081
Messages
196,586
Members
68,091
Latest member
ziviani

Latest Threads

Back
Top