LE won't find current position unless reset

Discussion in 'Technical Support' started by adagio, Dec 10, 2007.

  1. adagio

    adagio

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wisconsin
    TomTom Model(s):
    One 2nd edition
    My have a 2nd edition, but my brother just bought an LE. He just got it yesterday and says that it won't update his current position after he turns it off and back on, unless he does a paper clip reset first. He says it has a sattelite lock - the screen even shows in color, not B & W, but it just doesn't update his position until he uses the paper clip.

    He says he has OS 7.11. I told him to try and update to the latest OS.

    Any other thoughts?

    Thanks.
     
    adagio, Dec 10, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. adagio

    Spazmo

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    How long does he wait for it to reestablish where he is? Sometimes it may take a few seconds on up to a minute or more. Just depends.
     
    Spazmo, Dec 10, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. adagio

    adagio

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wisconsin
    TomTom Model(s):
    One 2nd edition
    He says he's waited hours! Tried outside and inside.
     
    adagio, Dec 10, 2007
    #3
  4. adagio

    Spazmo

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    2
    That is quite a bit more time than needed :eek:


    If upgrading the OS does nothing I would call Tom Tom and see if they have any sort of fixes for the issue.
     
    Spazmo, Dec 10, 2007
    #4
  5. adagio

    zerimar

    Joined:
    May 6, 2007
    Messages:
    334
    Likes Received:
    13
    Location:
    St. Gallen, Switzerland
    TomTom Model(s):
    910
    The same thing happened to my 910 after upgrading from OS v6.5 to v7.1 and also QuickGPSFix. I deleted the QuickGPSFix files (2 of them) and it locked in seconds. On my 910, the QuickGPSFix is stored inside the "ephem" folder.
     
    zerimar, Dec 10, 2007
    #5
    1 person likes this.
  6. adagio

    adagio

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wisconsin
    TomTom Model(s):
    One 2nd edition
    Thanks for that idea.

    I just called my brother and he said that after upgrading to 7.162, it seems to work now!
     
    adagio, Dec 10, 2007
    #6
  7. adagio

    itguy05

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    There seems to be an issue with the firmware that shipped with the LE units. Mine had it and the software update from Tomtom fixed it and it's been 3 weeks now of just working!
     
    itguy05, Dec 10, 2007
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.