1605TM Power Cord Issue loose sync & car cords

Discussion in 'Technical Support' started by RayB, Dec 17, 2018.

  1. RayB

    RayB

    Joined:
    Dec 17, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    1605TM
    Both the sync and car power cord (with traffic dongle) do not make proper contact in the socket of the GPS. This results in the device shutting down as opposed to quitting. (Wiggling the either cord will result in the device turning on.) Has anyone any ideas/experience in tightening this connection other than a much better design. Other than this issue the device has given me several years of very good service. Hate to see it go.
     
    RayB, Dec 17, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. RayB

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,835
    Likes Received:
    423
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    I have found that if I first have the male plug of the cable at a slight angle upwards and then insert into the opening on the device, the insertion goes much better.
     
    dhn, Dec 18, 2018
    #2
    1. Advertisements

  3. RayB

    RayB

    Joined:
    Dec 17, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    1605TM
    Thanks. The connector is firmly seated but appears to not making a tight connection. Probably caused by the entry angle of the plug end. Has anyone tried to "squeeze" the female connector?
     
    RayB, Dec 18, 2018
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.