Time and Distance Remaining not updating.

Discussion in 'Navcore' started by oldie67, May 5, 2012.

  1. oldie67

    oldie67

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Live IQ Routes XL.

    Since a mandatory update to 9.430.890926.2 OS 842337 a week or so ago (this was an additional one to the March update) the Arrival Time, Distance Remaining and Time Remaining don't work.

    The Distance and Time Remaining stay static, while the ETA continually increases.

    I don't want the ETA or Time Remaining, but I don't have a choice. However, I do find the Distance Remaining useful.

    I don't know whether it's significant, but if I plan a route and run a Demo, these readings work correctly.

    Anyone know how to cure this?
     
    oldie67, May 5, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. oldie67

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,934
    Likes Received:
    436
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Strange.......

    Have you tried resetting your unit, either by a pin reset or holding the power button on the device about 10 seconds till you hear the drum sound, depending upon model.

    And which model do you have, anyway?
     
    dhn, May 5, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. oldie67

    oldie67

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Thanks dhn, I'll try that, but it'll be a couple of days till I go out to check it.

    The UK model is a permutation of Live / IQ / Routes and XL. I suspect it has a different name over there.
     
    oldie67, May 5, 2012
    #3
  4. oldie67

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    The one time I've seen this happen before is when I didn't have a GPS signal when I wanted to set up the route, so I used "Advance planning" (a.k.a. "Plan route").

    I found the exact same problems with the Distance and Time Remaining and the ETA.

    I put it on a list of bugs to report, but forgot all about it. The next time I tried it it worked fine.
     
    Andy_P, May 14, 2012
    #4
  5. oldie67

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    I have the same problem when I use the "Show home-work traffic" option to plan a route before a valid GPS signal is received AND when you received a GPS signal, you are already on the route.
     
    zengshengliu, May 17, 2012
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.