How to put new POI on the Go 920 T ?

Discussion in 'System Configuration and Customization' started by georges99, Nov 24, 2007.

  1. georges99

    georges99

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Candiac/Montreal, CDN
    Hi,

    How do you install new POI on the Go 920 T ? and is it possible to install theme on the SD memory card ?

    George
     
    georges99, Nov 24, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. georges99

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    All custom POIs go into your tomtom's map folder. Regarding your 920, look for a folder that says 'North America...'
    If you find a compatible SD card with large enough room to fit the 2gb map and other files you can install it to the card.
     
    Pedro2NR, Nov 24, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. georges99

    georges99

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    1
    Location:
    Candiac/Montreal, CDN
    Thank you for the reply.

    So if I understand correctly, we cant just save POI alone on the SD memory card. It as to be on the drive that as the maps... is that it ?

    To make more room on my device, can I safely remove for now, the European maps, and save it either on my computer, or save it on a disk ? or is it to risky to try to remove it ?


    Thanks
    George
     
    georges99, Nov 25, 2007
    #3
  4. georges99

    lec510

    Joined:
    Sep 19, 2006
    Messages:
    600
    Likes Received:
    16
    TomTom Model(s):
    Go 510
    You save the whole content of the GPS, not just piece by piece.
    If you blunder it can be recovered relatively easy.
    Files can become corrupted for unknown reasons.
     
    Last edited: Nov 25, 2007
    lec510, Nov 25, 2007
    #4
  5. georges99

    doctormstein1

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    747
    Likes Received:
    6
    Location:
    Holtsville, NY
    TomTom Model(s):
    2535M Live
    POi

    Their are two ways to do this . First if you like the catagories that are listed go to Map corrections then correct a map error and then to add missing POI pick your catagories and follow the yellow brick road.

    Second way if you want to add a totally different catagory for other POI"s. Go to Manage pOIs then Add POI Category, Add your catagory spelling it out. After this is done go back to manage POIs and click on Add POI, select the catagory you just added and then add your poi that you would like. Hope this helps. Michael
     
    doctormstein1, Dec 4, 2007
    #5
  6. georges99

    Reg Reich

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Remove POI?

    How do you remove a POI from the 'Navigate To' area. I mistakenly added a POI for Pep Boys & want to remove it & I cannot seem to get it to delete.

    Reg
     
    Reg Reich, Dec 7, 2007
    #6
  7. georges99

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    You can't remove unless you navigate to another POI. It will replace what you have.
     
    Pedro2NR, Dec 8, 2007
    #7
  8. georges99

    picrthis

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Bay Area
    TomTom Model(s):
    920
    Let's see if I understand what you are saying here, I can run POI's off of my SD Card using either method you listed above? :confused: (that would be GREAT!)

    Do I need to create a certain folder structure on the SD card? or after using one of the methods listed above, will they simply be copied over to the tomtom unit? I really want to use my SD card for all POI's that I create or d/l myself, w/o them going into the Tomtom itself.
     
    picrthis, Dec 23, 2007
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.