TOMTOM One MAIN Menu missing 'Tutorial'


Joined
Mar 23, 2007
Messages
6
Friends-

I have created the following tomtom.mnu file below under TomTom One's \sdkregistry. The main menu is restructured as desired except for one item that does not appear: 'Tutorial'. When I look at the third main menu page I see the other icons (Download, Weather, Traffic, Phone, and Page1). One placeholder is empty. I have changed location within the page, to other pages, put a different icon in which seems to work. What am I missing?

I have App 6.560 and GPS v1.21 and Boot 1.12. I am using the USA & Cananda Maps v660.1215. I have red bolded the line in question.

Thanks in Advance

TonyO123

MENUBLOCK|BLOCK_MAIN|BTM_DONE|
MENUPAGE|TASK_PAGE1|Main Menu 1 of 3 - Otero|
MENUITEM|TASK_NAVIGATE_TO|
MENUITEM|TASK_MENU_FIND_ALTERNATIVES|
MENUITEM|TASK_DELETE_ROUTE|
MENUITEM|TASK_ITINERARY|
MENUITEM|TASK_SHOW_MAP|
MENUITEM|TASK_PAGE2|
MENUPAGE|TASK_PAGE2|Main Menu 2 of 3 - Otero|
MENUITEM|TASK_ADD_FAVORITE|
MENUITEM|TASK_MENU_PLAN_ATOB|
MENUITEM|TASK_MENU_PREFERENCES|
MENUITEM|TASK_MENU_ROUTE_INSTRUCTIONS|
MENUITEM|TASK_ABOUT|
MENUITEM|TASK_PAGE3|
MENUPAGE|TASK_PAGE3|Main Menu 3 of 3 - Otero|
MENUITEM|TASK_MENU_DOWNLOAD|
MENUITEM|TASK_SHOW_WEATHER|
MENUITEM|TASK_MENU_TRAFFIC|
MENUITEM|TASK_MENU_PHONE|
MENUITEM|TASK_TUTORIAL|
MENUITEM|TASK_PAGE1|
 
Ad

Advertisements

Joined
Aug 30, 2006
Messages
5,937
Location
Downey, California
TomTom Model(s)
GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
It doesnt' show up in both Virtual TomTom and when you manually turn on your unit and check?
 
Joined
Mar 23, 2007
Messages
6
Pedro2NR-

That is correct. It does not show up on either the device or the virtual device. Is the command name different for this version of software? If I take out the .mnu file, as expected, it reverts to original menus and the tutorial is present.

Not that this is a killer as I don't really use it, but am interested from a completeness perspective.

thanks-
 
Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
I was testing your custom menu and can confirm that it does not show up. I browed through Virtual TT and disconnecting and checking it stand alone.

My folder was originally 'SDKRegistry' but didn't work there so I renamed to 'sdkregistry', then 'SdkRegistry', and finally 'sdkRegistry' and nothing.

Perhaps the guided tour icon code has changed?

This is the file I used to trouble shoot:

MENUBLOCK|BLOCK_MAIN|BTM_GPS_POSITION|
MENUPAGE|TASK_PAGE1|Page 1|
MENUITEM|TASK_MENU_PREFERENCES|
MENUITEM|TASK_TUTORIAL|
MENUITEM|TASK_HELP_ZOOMING|
MENUITEM|TASK_HELP_TRAFFIC|
MENUITEM|TASK_HELP_PLANNING|
MENUITEM|TASK_PAGE2|
MENUPAGE|TASK_PAGE2|Page 2|
MENUITEM|TASK_HELP_MAPBROWSER|
MENUITEM|TASK_HELP_MAINMENU|
MENUITEM|TASK_HELP_ITINERARY|
MENUITEM|TASK_HELP_GENERAL|
MENUITEM|TASK_EMPTY|
MENUITEM|TASK_PAGE1|
MENUBLOCK|BLOCK_PREF|BTM_GPS_POSITION|
MENUPAGE|TASK_PAGE3|Preferences Page 1|
MENUITEM|TASK_TUTORIAL|
MENUITEM|TASK_HELP_ZOOMING|
MENUITEM|TASK_HELP_TRAFFIC|
MENUITEM|TASK_HELP_PLANNING|
MENUITEM|TASK_HELP_MAPBROWSER|
MENUITEM|TASK_PAGE4|
MENUPAGE|TASK_PAGE4|Preferences Page 2|
MENUITEM|TASK_HELP_MAINMENU|
MENUITEM|TASK_HELP_ITINERARY|
MENUITEM|TASK_HELP_GENERAL|
MENUITEM|TASK_EMPTY|
MENUITEM|TASK_EMPTY|
MENUITEM|TASK_PAGE3|

The weird thing is the other help functions work:

TASK_HELP_GENERAL, General help
TASK_HELP_ITINERARY, Help for itinerary
TASK_HELP_MAINMENU, Help for the main menu
TASK_HELP_MAPBROWSER, Help for the map view
TASK_HELP_PLANNING, Help for route planning
TASK_HELP_TRAFFIC, Help for traffic
TASK_HELP_ZOOMING, Help for zooming

except

TASK_TUTORIAL , Guided tour
 
Joined
Aug 30, 2006
Messages
5,937
Location
Downey, California
TomTom Model(s)
GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
Looks like there was a change or it never worked.

Not all icons can be accessed when using a custom menu
 
Ad

Advertisements

Joined
Mar 23, 2007
Messages
6
Guys-

Thanks. It helps to see it was not just me. I guess it's either not there in the new software or the command has changed. I do remember someone doing a hex dump of 6.56 original menus and I am sure the 'Tutorial' function was there. So, this one confounds...
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 21, 2007
Messages
3,975
Location
Toronto, ON Canada
TomTom Model(s)
ONE v2
Guys-

Thanks. It helps to see it was not just me. I guess it's either not there in the new software or the command has changed. I do remember someone doing a hex dump of 6.56 original menus and I am sure the 'Tutorial' function was there. So, this one confounds...
Update us if you can find the new menu commands. I'm interested in the 'Load Itinerary' button especially.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top