Do I need "MyDrive" to get traffic Updates Report things etc. on my Go 6200 WiFi?

Discussion in 'TomTom Services' started by Old_Raft, Oct 8, 2018.

  1. Old_Raft

    Old_Raft

    Joined:
    Oct 5, 2018
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    6200
    Hi,

    I make all map and speed camera updates at home via WiFi

    I do not use "MyDrive" on my mobile phone as it's old and overloaded already.

    I do connect to my phone via bluetooth when on the move.

    I seem to need both "Blue-tooth" and "Mobile Network" on to get traffic info etc. (traffic info works fine on the move)

    ==================================================================================
    I would like to make speed camera (and possibly speed limit) updates whilst on the move = when I actually see a camera or unreported speed limit (of which there are plenty). Without either stopping or messing with buttons when on the move. Finding a place to stop and do this isn't really practical.

    I know I can make both updates later using Mapshare, but on a long journey remembering exactly where a camera new speed limit or average speed zone is difficult. I know I could save the video clip on my car cam as a reminder simply by hitting a button which is a reasonably good method as I can replay the video to see the location on the map. (would be very good to have a link between the 6200 and car-cam to do this ! :)

    Reading the manual on reporting a new speed camera...

    http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/15822/~/reporting-new-speed-camera-locations

    there is this excerpt....

    ================================================

    REPORTING A NEW SPEED CAMERA
    If you pass a new speed camera that you were not warned about, you can report it instantly.

    Note: To report a speed camera, you must be connected to TomTom services and logged in to your My TomTom account.

    You can report a speed camera in two ways:

    ===============================================

    What I need to know for this is when I just connect my phone via Bluetooth and have Mobile Network on my phone on but remembering that I do not use the MyDrive app on my phone, am I both ...

    Connected to TomTom services.......... and...................... logged in to my TomTom account????

    and if so how can I check this from the sat-nav when away from home WiFi?

    i.e. I can't check this at home as the 6200 will just connect to my WiFi router.

    I don't remember setting up either "services" or connecting to my account via the sat nav/phone connection. This is not to say I didn't do this, and I do get traffic updates when on the move at present.


     
    Old_Raft, Oct 8, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. Old_Raft

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    416
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    You do need to be logged into MyDrive on the device. For further information, call support:

    [​IMG] United Kingdom
    02079 490 132
    Monday - Friday: 9:00 a.m. to 5:30 p.m.
     
    dhn, Oct 8, 2018
    #2
    1. Advertisements

  3. Old_Raft

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,443
    Likes Received:
    154
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    You can use EITHER the app on your phone OR your phone's WiFi tethering service without the app to get traffic data from TomTom to your unit.
    If you don't want to use the app, then consider the tethering service instead. The WiFi connection will also report information back to TomTom.

    Connecting to your WiFi router at home should produce the same result if your 6200 is correctly configured to log in at TomTom. If you see traffic that way, you should also see it if you are using your phone to provide WiFi service to your 6200.
     
    canderson, Oct 8, 2018
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.