City Names all in Gibberish

Discussion in 'Navcore' started by Carlos70, Feb 4, 2014.

  1. Carlos70

    Carlos70

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    720
    Hi

    I have a 720 Western European.

    All my maps are present however a file has been corrupted as now all the names of places and cities/ street
    are complete gibberish.
    Can anyway tell me which is the file to replace - I guess it would be cname.dat.

    Thanks

    Carlos
     
    Carlos70, Feb 4, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. Carlos70

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,984
    Likes Received:
    442
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Do you have a backup?
     
    dhn, Feb 4, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. Carlos70

    Carlos70

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    720
    Trick Question dhn ?
     
    Carlos70, Feb 4, 2014
    #3
  4. Carlos70

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,984
    Likes Received:
    442
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    No, not at all.
     
    dhn, Feb 4, 2014
    #4
  5. Carlos70

    Carlos70

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    720
    Oh Ok
    No I do not have a backup DHN.

    Carlos
     
    Carlos70, Feb 4, 2014
    #5
  6. Carlos70

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,984
    Likes Received:
    442
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Well, try a pin reset on the bottom of the device. If that doesn't help, you may need to purchase a new map. The latest version is 920 and 925 is due within a few weeks.
     
    dhn, Feb 4, 2014
    #6
  7. Carlos70

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,837
    Likes Received:
    179
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Carlos -
    Just in case - what map version are you currently running on your 720?
    For just the cname.dat file, it MAY be possible to use one from a matching version from another unit.
    Problem - it runs about 180MB in size at this point in time.
     
    canderson, Feb 5, 2014
    #7
  8. Carlos70

    Carlos70

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    TomTom Model(s):
    720
    Thanks i'll give that a go.
     
    Carlos70, Feb 8, 2014
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.