Wrong destination calculating


Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
start 25
tom tom start 25 after map updating asking find destination via POI by NAME and after calculating show destination 400 km but really it just 20 km. How I can fix it?
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
start 25
I get TOMTOM Mydrive, not a Home and I get just last updates today.
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Oops, thought that it was a NAV2 device. If at your last updates you got a QuickGPSfix and you still have the problem I would recommend a 'Factory Reset'.

Let's see if there are any less radical suggestions by others.
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
start 25
thanks! I'm tried to get some research and put real address like city ,street, number. GPS find out this destination and give me right distance 16 km. But when I tried find same destination via POI by name, GPS showed me distance 400 km. Oops! Anyway, thanks for responds and I will try using "factory reset".
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Let's hope that canderson sees your post.
I do not know anything about the machinations of TT's POIs.
 
Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
start 25
Thanks for respond! I did the "factory reset" but nothing changed.
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,465
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
What is the name of the POI for which you were searching, what town did you expect it to show for that POI, and what town did it instead show you?
 
Joined
Nov 30, 2020
Messages
7
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
start 25
This is good question . I'm living in Edmonton, AB and I was tried to found Value Village located in St. Albert, AB. It's 20 km away from Edmonton. How I did it you can read above. What kind a town was instead show me no idea but it must be St. Albert .
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Seems to be a problem with TT's POI list.

I am 4 km from the nearest Value Village but a search returns one 54 km away as the nearest.
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Have a look at the map to see what they missed!
Since September I am trying to get speed changes done to a road. 2 km stretch with a 250 m school zone at 50 km/h.
Late July top and bottom section became 50 km/h too. Top section was accepted early October, bottom section still "Pending"
I cannot be bothered to send in geo tagged picture and they keep one portion pending.
For the last 2 years with the old version I didn't bother any longer. The new version was like a breath of fresh air but now they are back in the old rut. Guess a Leopard doesn't change its spots.
Screen Shot 12-09-20 at 07.51 PM.PNG
 
Ad

Advertisements

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,787
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
The problem is with the 1060.10573 map.
@popa1998
Open a page with https://mydrive.tomtom.com/en_ca/ (or go to it from MyDrive Connect). Allow location and put Value Village. You should be getting the same as with the Google map, including the correct one.

@canderson MDW and cell NDS show all the proper locations. Been too busy to post about it in the other list.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top