Won't Let Me Add a POI to Existing Categories

Discussion in 'System Configuration and Customization' started by TravelScholar, Jan 6, 2008.

  1. TravelScholar

    TravelScholar

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    So, I just tried to add a POI to my device via Manage POI's, Add POI. It wanted me to select a category for my new POI, but it would only allow me to select from categories that I added to the device--not from any that came preinstalled on the device. Can you not add a POI to a TomTom-created category?
     
    TravelScholar, Jan 6, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. TravelScholar

    LarsJensen

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    TomTom Model(s):
    GO910T
    You can only change existing Categories in Mapshare and the Change Map menu.


    Regards

    Lars.
     
    LarsJensen, Jan 6, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. TravelScholar

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Pedro2NR, Jan 7, 2008
    #3
  4. TravelScholar

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,986
    Likes Received:
    442
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Yes, you can.

    Go here and look at the last post:

    http://www.pocketgpsworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=61295
     
    dhn, Jan 9, 2008
    #4
  5. TravelScholar

    SShadow

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    443
    Likes Received:
    21
    Location:
    Halifax, Nova Scotia, Canada
    TomTom Model(s):
    One XL-S
    That's AWESOME, however, I do NOT have all those categories as "default" in my XL-S. Is there a way to add those default categories?
    As it stands, and hopefully someone will correct me if I am wrong, there is no way to take a personally made POI file and get the whole file of POIs to be shared into MapShare... Right? So what a person would have to do (and I've done this once already - but it is time consuming) is add my POI file, then select each one, change map, add missing POI and then fill in all the information again... There is no other way to do this, correct?

    I really wish TomTom would either let modders do their thing, or to hire someone who understands what their "more demanding" customers want to do with their TTs... :)
     
    SShadow, Jan 9, 2008
    #5
  6. TravelScholar

    nj_tt_user

    Joined:
    Dec 21, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    6
    Location:
    NJ
    TomTom Model(s):
    GO 720
    The simplest way is to just go to 'Map corrections' and then 'Correct a map error'. There you can add a single missing POI to the preinstalled categories. Thats the easiest way if you just want to add a few in your area that didn't come preinstalled.
     
    nj_tt_user, Jan 9, 2008
    #6
    1 person likes this.
  7. TravelScholar

    imagoodfella77

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    thanks

    nj tt user,

    I knew there would be a simple solution! Thanks! I am adding missing poi's and sharing them today!
     
    imagoodfella77, Jan 11, 2008
    #7
  8. TravelScholar

    melodious

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Yes, much better! thanks. Why, why does tomtom have to make this so hard?
     
    melodious, May 4, 2008
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.