Voice problem - gets cut off

Discussion in 'Technical Support' started by hitophikers, Feb 19, 2008.

  1. hitophikers

    hitophikers

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    On a recent last trip, I noticed that the purchased voice I had been using for over a year suddenly was not speaking the full direction. Such as "In 400 yards, turn left". It now says "400, turn left". This happens for all distances and turns.

    I tried other voices and they are fine. So I deleted that voice file from my SD card thinking it got corrupted somehow and installed it again from my original download. I did a reboot of my TT510 and still the directions are cut off. Does anyone have any ideas?
     
    hitophikers, Feb 19, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. hitophikers

    Smokiewolf

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    941
    Likes Received:
    33
    Location:
    Northern VA
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    I read that some people were having this problem with John Cleese after the release of the v7.161 software. Do you have the latest v7.162? What voice is it?
     
    Smokiewolf, Feb 20, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. hitophikers

    hitophikers

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    You are correct on both points. I have v7.162 and it is John Cleese that has the problem. But, I take it there is no "fix" for that voice yet.
     
    hitophikers, Feb 21, 2008
    #3
  4. hitophikers

    Smokiewolf

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    941
    Likes Received:
    33
    Location:
    Northern VA
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    I don't remember seeing a fix for it. You could try un-installing it, and then reloading it, I suppose. They offer it now for free through the HOME program
     
    Smokiewolf, Feb 21, 2008
    #4
  5. hitophikers

    adidas1124

    Joined:
    Feb 24, 2008
    Messages:
    142
    Likes Received:
    1
    Location:
    Portland, OR
    TomTom Model(s):
    GO LIVE 1535M and XXL-540TM
    Having the same issue with John Cleese... god he's funniest voice... especially when he tells you to take the ferry... but I can only hear that if I keep hitting "TEST" in the voice selection screen, since I have no ferrys in my area.
     
    adidas1124, Feb 27, 2008
    #5
  6. hitophikers

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,975
    Likes Received:
    441
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Read this somewhere and certainly CANNOT confirm the validity of the solution but somebody said he noticed the same problem with the voice when his unit's battery power was not at full load. After charging it up, the voice was problem went away.

    Anyway.......if indeed the condition regarding the battery also applies to you, give it a shot. If not? I dunno? :(
     
    dhn, Feb 27, 2008
    #6
  7. hitophikers

    dazseaton

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    same problem

    you are not alone. i also now have this problem after upgrading my software, which is really infuriating as it is the only voice i use.:mad:

    tom tom one v2, with v7.162

    i presume it may have something to do with the fact that the voice can be in metres OR yards and the tom tom doesnt recognise this.

    has anyone got a fix for this yet?
    tried reinstalling/restoring etc etc
     
    dazseaton, Mar 5, 2008
    #7
  8. hitophikers

    dazseaton

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    tried looking for this but it now says unavailable???
    whats going on??
     
    dazseaton, Mar 5, 2008
    #8
  9. hitophikers

    Smokiewolf

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Messages:
    941
    Likes Received:
    33
    Location:
    Northern VA
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Must have been a copyright thing, I guess. I was suprised when I first saw it. It must have been a goof on their part.
     
    Smokiewolf, Mar 5, 2008
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.