Using American maps whilst in UK

Discussion in 'Maps and Routing' started by tomtomtom123, Apr 13, 2009.

  1. tomtomtom123

    tomtomtom123

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    1
    Hey,

    I'm going to America this summer so i've downloaded the American maps for my tomtom - installed them fine on to the nav and can browse all across America using the "browse map".

    When i try and plan a route i get "no usable locations near GPS position" flash and no route is made... It says its connected to 6 satellites... the only problem I can think of is that i'm in the UK now so its thinks i'm too far away from a US position?!? but that doesn't really make sense to me...

    Don't want to run the risk of it not working when I get there though..

    Any thoughts? Thanks

    Tom
     
    tomtomtom123, Apr 13, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. tomtomtom123

    Statman

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    145
    Location:
    Boulder & Santa Monica
    TomTom Model(s):
    GO 730
    Here is what I do when going the other way. (BTW, I have the Europe maps on internal and US maps on SD). I connect the TT to the computer and start from the internal (European maps)...I then update the mapshare and gpsfix. I disconnect the TT from the computer and load favorites (destinations I am going to). When I land in Europe I launch the TT and make sure I have the European Maps selected (you can change maps change preferences>manage maps). Simply select the pre-loaded favorite destinations and off you go. You can also create routes and preload them....
     
    Statman, Apr 13, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. tomtomtom123

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    Use the AtoB advance planning option to plan routes if your current position is off the active map, depending upon the version of Navcore installed you might also get messages on the screen about switching to a more suitable map for your current location as the device will know you are within the confines of the UK or Western Europe map - Mike
     
    mikealder, Apr 13, 2009
    #3
  4. tomtomtom123

    tukatz

    Joined:
    Apr 23, 2008
    Messages:
    137
    Location:
    Washington State
    TomTom Model(s):
    Go 920
    I'm in the U.S. and have Europe maps. If I switch to them and try to navigate to the center of London I get the same message you mentioned. I have used my TomTom in Europe and it worked great. I have no doubt that yours will work just fine in the U.S.
     
    tukatz, Apr 14, 2009
    #4
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. roadman1977

    TomTom One XL and North American Maps

    roadman1977, Nov 26, 2007, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    1
    Views:
    2,488
    Pedro2NR
    Nov 26, 2007
  2. pic_ist

    Latest N.American Maps?

    pic_ist, Dec 29, 2007, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    4
    Views:
    715
    fanchee
    Dec 29, 2007
  3. tukatz

    North American maps 700 vs 910

    tukatz, Apr 23, 2008, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    7
    Views:
    1,076
  4. HK7DMU

    South American Maps

    HK7DMU, Sep 6, 2008, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    1
    Views:
    1,051
    Gilbert
    Sep 6, 2008
  5. vandergraff

    Did I delete my North American maps

    vandergraff, Aug 31, 2010, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    2
    Views:
    1,366
    GarCor
    Aug 31, 2010
Loading...