Updating Country in TomTom account


Joined
Aug 19, 2021
Messages
4
Location
Vancouver, BC
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
GO500
I've recently moved from the United States to Canada, but I can't change the country in my TomTom account, and thus can't put in my new address now that I've moved. I read on a forum somewhere that if I reached out to TomTom support, they could update my country for me. However, after first being told that they could get that fixed, now I'm being told that they can't change it.

I've written back to try and clarify why they can't, as it seems bizarre that a GPS company can't update my location. Has anyone else had to deal with this sort of change?
 
Ad

Advertisements

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,772
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
Short answer: No, I have never done that.

Do you have the web page MyDrive Route Planner installed on your PC?
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,772
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
No, go to the TomTom web, select Support and download the Route Planner for your PC's OS.
 
Joined
Aug 19, 2021
Messages
4
Location
Vancouver, BC
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
GO500
I don't see anything like that on their support site. All I can find are links to MyDrive, the old TomTom Home, and their apps for phones. Do you have a URL for the software your describing?
 

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,772
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
The reason for my suggestion is that you will most likely have to make a Factory Reset on your device which will erase ALL you Favourites and POIs. These can be saved to your PC after connecting via a USB cable using the MyDrive Route Planner. (MyDrive web -> MDW)

After setting up and connecting, tap the top right country flag. Yours should still display as the Stars and Stripes, Click the drop down an select Canada (en).
 
Ad

Advertisements

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,772
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
I don't see anything like that on their support site. All I can find are links to MyDrive, the old TomTom Home, and their apps for phones.
If your's is a pre 2010 TomTom GO 500 you are using TomTom HOME and the following does not apply (there is a different way).

At https://tinyurl.com/37v3db8s go half ways down and click on the MyDrive link.
When the software asks to access your location, allow it or it cannot calculate routes for you.
 

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,211
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
Go 50; Go 520
You'll need to deal with CHAT and see if they can help:

Canada (en)
1 877-757-7137
Monday - Friday: 9:00 a.m. to 6:00 p.m. EST
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top