Traffic: 1 month free trial = 5 months free?

Discussion in 'TomTom Services' started by verbal11, Mar 8, 2007.

  1. verbal11

    verbal11

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    TomTom Model(s):
    TomTom ONE
    I just activated my 1 month free trial of Traffic for my new TomTom ONE, and now when I log in to My TomTom it says that I have a 1 year subscription that expires on 07-04-2007.

    In the US we write our dates as MM-DD-YYYY, but since this is a UK company, is the date the listed showing July 4th or April 7th as my expiration date? April would seem logical if this is a 1 month trial, but then the same website shows that I have a 1-year subscription. I'm confused. :confused:
     
    verbal11, Mar 8, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Traffice subscriptions have been a mess for a while. I would go on the 1 MONTH trial and hope for the best after that...
     
    battom, Mar 8, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. verbal11

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    I've heard traffic has been extended (for free) until July, so this makes sense.
     
    fanchee, Mar 8, 2007
    #3
  4. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    I wish I had a phone that could capitalize on this....
     
    battom, Mar 8, 2007
    #4
  5. verbal11

    verbal11

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    TomTom Model(s):
    TomTom ONE
    That'd be nice. Although the subscription fee is inexpensive so I'll be renewing whenever it ends.
     
    verbal11, Mar 8, 2007
    #5
  6. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Keep us posted on how the service is working for you!
     
    battom, Mar 8, 2007
    #6
  7. verbal11

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    I wish Canada had the traffic service :( , I just use the PLUS services for checking the weather :D :D

    The funny thing is though that when I login to MyTomTom it still says 'Activate your trial' so it still thinks I need to activate it.
     
    digital-flex, Mar 8, 2007
    #7
  8. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Like I said... Plus services has been ahving issues lately.... so far it's been on the good side for users though.
     
    battom, Mar 8, 2007
    #8
  9. verbal11

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    we don't get traffic but we still get road conditions. I'm not sure how good it is. It works on the Sea-to-Sky highway but for whatever reason, the TCH and the Coq hwy don't have it (I know cause it shows snow at Whistler but not over the Coq hwy)
     
    Nextourer, Mar 8, 2007
    #9
  10. verbal11

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    Nexty, I keep telling you I'd be happy to show you how traffic works if only you'd drive on over and crash so we could test it. Or at least break down and cause a big delay. :)

    Unless traffic gets MUCH better, I won't be paying for a subscription. It's just not that good right now. Hopefully between now and July, it'll improve enough so that people will WANT to pay for it. Right now, it's free for a reason. :)
     
    fanchee, Mar 8, 2007
    #10
  11. verbal11

    digital-flex

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    3,975
    Likes Received:
    105
    Location:
    Toronto, ON Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    Oh, I didn't realize that. Maybe I sould play around with the Traffic to see how it all works then.
     
    digital-flex, Mar 8, 2007
    #11
  12. verbal11

    Skizza

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    251
    Likes Received:
    13
    Location:
    Los Angeles, CA
    TomTom Model(s):
    510 software 6.52
    I've personally seen major improvement in traffic over the past week, getting more alerts, but still missing some incidents. The re-route still needs improvement, but the traffic service overall has gotten better. Hopefully the improvements will continue. Oh, and tomtom customer service confirmed that it was free until June or July. If it stops before then, call them and they will re-set your scrip.
     
    Skizza, Mar 8, 2007
    #12
  13. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    If you live in the woods like me up in New England... traffic is 3 or more cars onthe road. Traffic Service for me wouldn't do much unless I were headed into Boston...
     
    battom, Mar 8, 2007
    #13
  14. verbal11

    verbal11

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    TomTom Model(s):
    TomTom ONE
    Traffic has worked well for the two days that I've used it. On my commute home yesterday, it sent me home on my normal path, then a few minutes into the trip it rerouted me around two accidents along a route I'd never thought to take, and it got me home quickly. In fact faster than normal, despite it being a longer distance. So I am very happy.
     
    verbal11, Mar 8, 2007
    #14
  15. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    I honestly think that Traffic is a hit or miss depending greatly on where in the Country... excuse me, Where in North America, you are using it.
     
    battom, Mar 8, 2007
    #15
  16. verbal11

    dpavao

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Location:
    Attleboro, MA
    TomTom Model(s):
    910
    It has been working better in Boston It even gives time update now...
     
    dpavao, Mar 8, 2007
    #16
  17. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Time update? I'm not a traffic expert... I've been hanging out way North of the City. Only 2 major road trips so far, one to Niagara Falls when I first got the TT and then 2 weeks ago way up north in the snow and I went off the road in the woods....
     
    battom, Mar 8, 2007
    #17
  18. verbal11

    Nextourer

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    1,232
    Likes Received:
    20
    Location:
    Canada
    TomTom Model(s):
    ONE v2
    lol... and then tell us whether TT is right about the 401 being a large ice rink hehe.
     
    Nextourer, Mar 9, 2007
    #18
  19. verbal11

    dpavao

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Location:
    Attleboro, MA
    TomTom Model(s):
    910
    Yes Time update.... If a normal trip into the city (no traffic) is 35min.
    when there is Traffic it now tells you how long the delay will be (Traffic delay
    20 min, total trip now 55min)
     
    dpavao, Mar 9, 2007
    #19
  20. verbal11

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Ah, ok thanks! So it works just like the ETA on th e status bar if you choose to use that option. Nice.
     
    battom, Mar 9, 2007
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.