TomTom Home 2.5.2.60 Runtime Error

Discussion in 'TomTom Home and MyTomTom Software' started by jtfive, Dec 31, 2008.

  1. jtfive

    jtfive

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I downloaded and installed the latest TomTom Home 2.5.2.60 and it does not work. After the splash screen pops up for a few seconds I get a Windows generated message that states "HOME Runtime.exe failed with error 0: Process failed to start up properly". After trying many things, repeat downloads, I gave up. This morning, I tried the same thing on a completely different computer (both run Windows XP) and got exactly the same results.
     

    Attached Files:

    jtfive, Dec 31, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. jtfive

    frankxs

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    84
    Likes Received:
    3
    Location:
    Denver, Colorado USA
    TomTom Model(s):
    GO 720 App:8.302 Map:N/A 815.2019
    This might sound trivial, but... I would try:

    1) Completely uninstalled TT Home (using Add/Remove Programs - remove left-over folders manually if necessary, after uninstall)
    2) Reinstall from scratch

    If that doesn't work, you might try turning off your AV software and/or turning off any Firewall software you might have running.

    -Frank
     
    frankxs, Dec 31, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. jtfive

    jtfive

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I tried the 1st and 2nd suggestion...several times. On the second PC, there was no old version of TomTom Home ever installed on it so I know that's not the problem. No AV running. No problems with older version of HOME before this recent download.
     
    jtfive, Dec 31, 2008
    #3
  4. jtfive

    frankxs

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    84
    Likes Received:
    3
    Location:
    Denver, Colorado USA
    TomTom Model(s):
    GO 720 App:8.302 Map:N/A 815.2019
    Hmm... well, there's always the possibility of a corrupted download. It happens, although rarely. Since you've had this error on two different PCs, sounds like a re-download might be in order. Other than that, I'm out of ideas.

    -Frank
     
    frankxs, Dec 31, 2008
    #4
  5. jtfive

    Jaktar1

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Florida
    TomTom Model(s):
    TT GO 720
    I am running the new Home and tried to update my 'mapshare' and kept getting the attached error, I have tried everything form uninstalling and re-installing but keep getting the same error, this is on an HP Desktop, now, when I downloaded Home on my Dell Laptop and updated mapshare there was no problems. I have been waiting for a reply form TT Support on the problem. This might be a conflict with HP? :confused:

    ERROR: [Exception... "Component returned failure code: 0x80520015 (NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED) [nsIFileInputStream.init]" nsresult: "0x80520015 (NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED)" location: "JS frame :: chrome://tthome/content/ui/subtask/update/update.js :: anonymous :: line 629" data: no]
    in chrome://tthome/content/ui/subtask/update/update.js:629
    Stack:
    0. chrome://tthome/content/ui/subtask/update/update.js:629
    0x01, 0644, 0);
    1. chrome://tthome/content/logic/downloader.js:424
    this.finalizeDownload());
    2. chrome://tthome/content/logic/downloader.js:396
    this._finishedSuccessfully();
     
    Jaktar1, Jan 1, 2009
    #5
  6. jtfive

    Mule2009

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Location:
    South Louisiana
    TomTom Model(s):
    GO 720
    Java?

    Another idea - since you've downloaded and re-installed Home

    Maybe try using most current version of Java runtime?

    http://filehippo.com/download_java_runtime/

    Legit site - has lots of excellent programs on one site for download.

    Mule
     
    Mule2009, Jan 1, 2009
    #6
  7. jtfive

    Jaktar1

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Florida
    TomTom Model(s):
    TT GO 720
    Java

    Mule2009, checked an have up to date javascript running, still getting the same error but thanks for the suggestion.

    Anybody else have any ideas :confused:
     
    Jaktar1, Jan 1, 2009
    #7
  8. jtfive

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,023
    Likes Received:
    445
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Try ensuring TTHome is being installed in TomTomHome2 folder.
     
    dhn, Jan 2, 2009
    #8
  9. jtfive

    AdamB

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi All,

    I have the same problem on Vista 32. Was there a resolution to this one?

    Thanks
     
    AdamB, Mar 15, 2009
    #9
  10. jtfive

    doctormstein1

    Joined:
    Dec 4, 2007
    Messages:
    747
    Likes Received:
    6
    Location:
    Holtsville, NY
    TomTom Model(s):
    2535M Live
    possible solution

    are both computers work on vista 32 or 64 bit verses xp. What I suggest first in the coputer that has the error connect to the usb tom tom home. Go to the tom tom folder in my computer and right click on properties. Then go to the tool tab then to to error correction and put checks in both boxes. and run the error correction program. When finished try again and see what happens. Good luck This error progam correct file and hard drive errors in your tom tom.
     
    doctormstein1, Mar 16, 2009
    #10
  11. jtfive

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,023
    Likes Received:
    445
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    I don't have Vista myself but I've seen some say they run Home as 'xp compatible' and it seems to work.
     
    dhn, Mar 17, 2009
    #11
  12. jtfive

    ewok

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    had the same problem, after loads of messing about i tried downloading with internet explorer not mozila. that was all it took ;]
     
    ewok, Nov 5, 2009
    #12
  13. jtfive

    higgibrew

    Joined:
    Mar 10, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    England
    TomTom Model(s):
    XL one
    Runtime error 0

    Spent many hours trawling through various help forums trying lots of solutions.At last found one that worked.Go through the download process at TomTom Home ,when prompted to choose a file do NOT download to a programme file but save direct to the 'C' drive.It really works.
     
    higgibrew, Mar 10, 2012
    #13
  14. jtfive

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    You mean don't "run" it, but "save" it?

    Everybody's PC and browser set up is different, so people will get different options and messages when you click on a download button.

    Some will ask if you want to run the program, or to save it.

    My system is set up to ALWAYS save any file to the PC, so with Home I just get

    "You have chosen to open 'TomTOmHome2winlatest.exe' - Would you like to save this file?" and it just gives the options 'Save file' or 'Cancel'.

    So I always end up saving every downloaded file onto my C drive.
     
    Andy_P, Mar 11, 2012
    #14
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.