TomTom Go Live 1000 freeze then re booting!

Discussion in 'Technical Support' started by colesy46, Feb 19, 2013.

  1. colesy46

    colesy46

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    LONDON UK
    TomTom Model(s):
    GO LIVE 1000
    Hi,
    for several months now my device keeps freezing for 20 seconds then re booting. It either remembers the route planned and carries on or if it happens whilst planning the route, loses the address and i have to start again!
    TomTom service line has proved useless and now my 2 yr old machine is about to be dumped if i can't fix it.
    I am on the road all day and must put 8 - 12 different routes into it on a daily basis 5 -6 days a week!
    It wastes so much time doing this, plus when it re boots mid route and you're approaching a junction, i guarantee i take the wrong turning until it comes back on and tells me so!

    How can i sort this.

    1. i am already resetting by holding the button in etc.
    2. I cannot see inside my Tom Tom via my laptop for some reason?
    3. I have regularly updated it via my Tom Tom home on the laptop but since the problem started, i end up with 2 things still showing as in need of installing. They never confirm that they have installed...

    Help..... Please??

    regards
    Dave
    (newbie)
     
    colesy46, Feb 19, 2013
    #1
    1. Advertisements

  2. colesy46

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    That's normal... NONE of the new "NAV3" TomToms (eg the Go1000/2000 and VIA models) can be viewed as a disk drive by a PC.They appear as network adapters, like a mini web server.


    If re-booting by holding the power button until you hear the drum sounds doesn't work, it's worth trying the emergency recovery process described in our FAQs here:

    New style TomToms - Emergency Recovery Mode
     
    Andy_P, Feb 19, 2013
    #2
    1. Advertisements

  3. colesy46

    colesy46

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    LONDON UK
    TomTom Model(s):
    GO LIVE 1000
    Ok I haven't actually tried the factory settings route yet so ill try that today and see what happens.
    I'm sure I tried the recovery method but I didn't see the wheel or cog image so I guess I did it wrong?

    Thank you
     
    colesy46, Feb 19, 2013
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.