This Accessory is not made for using with iPhone

Discussion in 'Mobile Navigation' started by iartan, May 23, 2010.

  1. iartan

    iartan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I was using my Tomtom Car kit for months without any problem. But today I've upgraded my firmware to 3.1.3 and started to take "This Accessory is not made for using with iPhone" error when I put my iPhone to the dock.

    Tried several times, cleaned the pins and dock but still it gives the same error. I passed the error message and tried to use Tomtom app but there is no GPS signal.

    Then I've deleted 3.1.3 firmware and installed my previous 3.1.2 firmware. It still says that "It's not made for iphone!!!".

    I couldn't find the solution and really very upset about the situation :(((

    Please help me....
     
    iartan, May 23, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. iartan

    davidalan99

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    193
    Likes Received:
    10
    Location:
    Baltimore MD
    TomTom Model(s):
    740 Live (not Used), Iphone 4 with TomTom & Navigon and TomTom Car Kit (not used)
    Go into the system setting of the Iphone and delete the BT pairing with the car kit
    Seat the phone in the car kit, this time no slip case on the phone, just the phone
    plug the lighter adapter inot the car, confirm power on
    now try and pair the car kit and phone
     
    davidalan99, May 24, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. iartan

    mikealder Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    3,199
    Likes Received:
    45
    Location:
    Blackpool UK
    TomTom Model(s):
    720, 930, 940, XL, One 3rd
    Are you 100% sure the mount is getting power from the car? the GPS data is fed through to the iPhone via the docking connector and has nothing to do with the Bluetooth (thats only used for the Audio/ handsfree) - Mike
     
    mikealder, May 24, 2010
    #3
  4. iartan

    iartan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Found the probem

    Same day I had changed my phone's back black cover.

    After thinking the solution for days and days, I realizaed that the black cover is a little bit (nearly u need a microscope for realizing the difference) out of the main body. I pushed it hardly and tried again.

    That's it! The problem is solved!!

    It shows that it's very critical that each pin must be totally fit to dock for not facing like a similar problem.

    Anyway Thanks for your help efforts...
     
    iartan, May 27, 2010
    #4
  5. iartan

    Nagoom

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Plz how did u solve it????

    I have the same problem you had before..and it's very irritating...i have tried resetting the phone, deleted the bluetooth and nothing worked....

    how did u exactly solved this..as I couldn't get the way u did.....
     
    Nagoom, Jul 19, 2010
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.