speed camera/red light alert...

Discussion in 'TomTom Services' started by wld33r, Jun 6, 2007.

  1. wld33r

    wld33r

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    my first post and a new owner of 910...
    been very happy all round but same problem keeps coming back...
    since new alerts worked fine... two weeks later it stopped (camera sign shows up and flashes but no alert)... i connected it to my comp, updated and it worked fine again... few days later same problem... i don't know why as i didn't change a thing... now i know all i have to do is do an update and all good but a bit painful as i keep it in the car at all times plus going to Europe on holiday and wont be able to do updates if it happens again...

    any help is welcomed...

    THANKS AND CHEERS
     
    wld33r, Jun 6, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. wld33r

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Pedro2NR, Jun 6, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. wld33r

    wld33r

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    pedro thanks mate but page not displaying anything all day...
    any other help? do you know what is cosing this problem?

    Thanks
     
    wld33r, Jun 7, 2007
    #3
  4. wld33r

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Do you have the custom poi alert installed on your unit?
    Im sure the POI is enable under your POI enable/disable POIs. Also make sure the "only on route" option is UNCHECKED.
     
    Pedro2NR, Jun 8, 2007
    #4
  5. wld33r

    wld33r

    Joined:
    Jun 6, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks Pedro,

    no custom poi's alerts installed, which Poi do u mean is enable? when i go to
    enable/disable pois only a list of poi category is there...
    also where can i find "only on route" option? looked everywhere...:mad:

    thanks heaps for ur help

    ps also do u know why i can not access "add safety camera" and "enable report button" options?

    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 7, 2007
    wld33r, Jul 7, 2007
    #5
  6. wld33r

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Sorry for the confusion, this only works on custom POI speed/redlight camera.
     
    Pedro2NR, Jul 7, 2007
    #6
  7. wld33r

    AlphaTango

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Report Safety Camera Button goes gray

    So Pedro, What is the Report Safety Camera Button is for then ?
    It is not a regular POI, as you describe which I have resoughted to, but some special feature which appears & disappears randoly on my 720

    Any ideas on why my Report Safety Camera Button has suddenly gone gray ? What triggers it to be active ?
    It was working when I got the new GO720 last week & then a few days later it goes gray .
    Any idea what triggers it to appear as an option in the Quick Menu & then disappears off it ????

    Thanks

    :cool:
     
    AlphaTango, Nov 19, 2008
    #7
  8. wld33r

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    The report Safety Camera is TomTom's Speed Camera service. It is not available in the states, so I have not used it.
    Regular custom POIs are .ov2 files that are stored in your map folder.
    The speed cameras are also stored in the map folder but they are not .ov2 files.

    Have you done anything different to you 720? Perhaps update the map or navcore?
    You can try a pin reset or using the flash tool to see if it comes back.
     
    Pedro2NR, Nov 19, 2008
    #8
  9. wld33r

    AlphaTango

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Grayed "Report Safety Camera" Button

    When I got the unit 11/11 it looked like attached & then when I have loaded several POIs on 21 Nov It is like the second attachement
    If I put all the traffic files @ 11/11 back . The only difference is traffic.inc. When put all back as it was, there is still no change.
    Any idea what flags the icon to be on ?
    Thanks for your help

    :cool:
     

    Attached Files:

    AlphaTango, Nov 21, 2008
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.