slow motion voices after firmware update

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by chengbin, Nov 10, 2008.

  1. chengbin

    chengbin

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I recently upgraded my firmware on my TomTom GO 710. The good thing is that it fixed the shutdown problem, where most of the time it restarts after shutting down, taking multiple times to shut down (ANNOYING). But sometimes the instructions are played in slow motion, which is annoying and sounds very bad. Anyone got a clue to why this happens?

    BTW, I'm using the Mandarin voice.
     
    chengbin, Nov 10, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. chengbin

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,507
    Likes Received:
    399
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    720; 1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Perhaps a pin reset will help.
     
    dhn, Nov 10, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. chengbin

    sageuvagony

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    29
    Location:
    Tampa, FL USA
    TomTom Model(s):
    GO 720
    I so would love to hear an example of this :D
     
    sageuvagony, Nov 11, 2008
    #3
  4. chengbin

    chengbin

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    chengbin, Nov 15, 2008
    #4
  5. chengbin

    sageuvagony

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    29
    Location:
    Tampa, FL USA
    TomTom Model(s):
    GO 720
    sageuvagony, Nov 15, 2008
    #5
  6. chengbin

    chengbin

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Of course it is real. If you listen closely Lori's voice, it'll say 300 meters, ... If you want I can shoot a video with my camera. It is so annoying when you're on the road. But it seems like the pin reset is curing it. I haven't experienced it yet. I'll keep trying.
     
    chengbin, Nov 15, 2008
    #6
  7. chengbin

    RandyR

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kentucky USA
    TomTom Model(s):
    910 w/ v7.10 maps
    My 910 is doing the same thing, after I updated to v7.9

    It does not do it all the time, but seems to occur after use, when I turn the unit off and then back on, without first clearing the previous route.

    To fix, I then clear the route, then restart again.

    This creates a hassle when you have not reached your destination and still neeed your current route.

    I did reset the unit a couple of days ago, but have not tested to see if that fixed it.

    If anyone discovers a fix, please let us know.

    Randy
     
    RandyR, Nov 16, 2008
    #7
  8. chengbin

    RandyR

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    90
    Likes Received:
    2
    Location:
    Kentucky USA
    TomTom Model(s):
    910 w/ v7.10 maps


    Hello. I want to give an update on the voice "slow motion" problem that started after upgrading to V7.9.

    On my 910, I have tried reset, reflash, reinstall and nothing works. Does not matter what voice I have selected.

    But I have isolated the problem and do have a easy fix (at least until tomtom issues a firmware fix).
    Here is the only time that mine has this problem:
    1. I finish a trip and my 910 announces that "You have reached your destination".
    2. I turn the unit off.
    3. When I turn it back on, I get the "slow motion" voice and continue to get it until I restart again. Sometines 1-2 restarts are needed.

    Easy fix:
    Select "Clear the route" in menu, before turning the unit off. Works everytime.

    Hope this helps someone. Let me know if anyone else has found a different fix.

    Randy R.
     
    RandyR, Nov 30, 2008
    #8
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. richard-
    Replies:
    1
    Views:
    2,071
  2. Sammii

    TOMTOM ONE XL STUFFED AFTER UPDATE need old version firmware

    Sammii, Mar 29, 2009, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    8
    Views:
    8,580
  3. Stevesc3

    Satellite Acquisition Slow After 850 Update

    Stevesc3, Jun 18, 2010, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    3
    Views:
    1,510
    Stevesc3
    Jun 25, 2010
  4. pmuskvich

    Screen Slow AFTER map update

    pmuskvich, Jul 28, 2010, in forum: Maps and Routing
    Replies:
    1
    Views:
    1,530
    mikealder
    Jul 29, 2010
  5. rocster0289

    XL 335T - No computer voices after update

    rocster0289, Apr 15, 2011, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    13
    Views:
    4,073
    rocster0289
    Dec 14, 2011
  6. shthompson
    Replies:
    8
    Views:
    1,194
    canderson
    Feb 24, 2012
  7. glen_s

    Go 720 "problem with map" error after firmware update

    glen_s, Mar 12, 2012, in forum: General TomTom Discussion
    Replies:
    10
    Views:
    3,471
    Andy_P
    Mar 28, 2012
  8. Borg2657

    G6000 slow after updates and memory card question

    Borg2657, Aug 6, 2014, in forum: Technical Support
    Replies:
    3
    Views:
    1,559
    canderson
    Aug 7, 2014
Loading...