Request for assistance with a couple of pics

Discussion in 'Car Icons' started by LawDogRD10, Apr 30, 2012.

  1. LawDogRD10

    LawDogRD10

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    TomTom Model(s):
    XL350 TM, XL550 TM, START 55TM
    Hi, folks. I've got two pics attached of my squad car and my truck that I'd like turned into icons. I have tried unsuccessfully to do this before with a couple of different pics, including using the red background, and they didn't work so well. The red background shows up as a truck on a red square on my TomTom. I "repainted" it white and it showed up as truck on a white square on my TomTom. I have no clue how to make something transparent or even crop to the shape of the vehicle pictured. Unfortunately, I'm not that talented.

    The first image is my truck. The next two are of my car. The first is probably the better of the two.

    Any help is appreciated. :thumb:
     

    Attached Files:

    LawDogRD10, Apr 30, 2012
    #1
    1. Advertisements

  2. LawDogRD10

    LawDogRD10

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    TomTom Model(s):
    XL350 TM, XL550 TM, START 55TM
    The more I look at those, I should have got off my lazy butt and moved them outside for the pictures. If you think I should do so and then repost the pics, let me know.
     
    LawDogRD10, Apr 30, 2012
    #2
    1. Advertisements

  3. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Glad you said that! :)
    It would certainly make for a better end result (which would make whoever ends up doing it for you feel like they'd done a more satisfying job!).
    From slightly above is best too, so taking it from an upstairs window or a garage roof would be great.

    For info the background does need to be red for it to go transparent, but it has to be exactly the right shade of red (225,0,0 in RGB values). Even one point away from that and it does show up as red after all
     
    Andy_P, Apr 30, 2012
    #3
  4. LawDogRD10

    LawDogRD10

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    TomTom Model(s):
    XL350 TM, XL550 TM, START 55TM
    They did look pretty crappy once I got to looking at them. Here are better pictures I took this morning.
     

    Attached Files:

    LawDogRD10, Apr 30, 2012
    #4
  5. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    OK I'll start on the truck....
    What should we call them?
     
    Andy_P, Apr 30, 2012
    #5
  6. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Chevy_Silverado

    Right click and "save as..." (should save as a .bmp format file)
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 30, 2012
    Andy_P, Apr 30, 2012
    #6
  7. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Chevy_Impala_Sheriff

    Right click and "save as..." (should save as a .bmp format file)
     

    Attached Files:

    Andy_P, Apr 30, 2012
    #7
  8. LawDogRD10

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,692
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Links don't seem to work, Andy.
     
    dhn, Apr 30, 2012
    #8
  9. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Odd, they're working here...
    And they're not links to an external site, I uploaded them straight to TT Forums as .bmp file attachments.

    Do you see the images in the posts, but can't download them, or do you not see the images at all?

    Anyone else not able to see them?
     
    Andy_P, Apr 30, 2012
    #9
  10. LawDogRD10

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,692
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Using IE8, just see the red X in the box for each and no apparent way to dl the file.
     
    dhn, Apr 30, 2012
    #10
  11. LawDogRD10

    alfie67

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    421
    Likes Received:
    8
    TomTom Model(s):
    340S TM (2011), ONE XL (2008)
    No images seen here either, Andy.
     
    alfie67, Apr 30, 2012
    #11
  12. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Dont know what else I can suggest... It's not as if I'm using my webspace or a file sharing site, it's this own forum's system.
    Could be just IE's general crappyness?

    As an experiment dhn, do you have a .bmp file (say another car cursor) that you could try uploading to the site?

    How I uploaded:

    Click on "Go advanced" below the quick reply panel
    Click on paperclip icon
    In the new window, click on the first "Browse" button in the "Upload File from your Computer" section.
    Select a .bmp file (must be smaller than 97.7 KB) and then click on "Upload"

    Once it has uploaded the file, close that window and go back to the main reply window,
    Click on the paperclip icon and select the uploaded file.
    It should appear as attachment tags and a number in the message window, but show the actual image when you do a preview.

    Can you see this one?
     

    Attached Files:

    Andy_P, May 1, 2012
    #12
  13. LawDogRD10

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,692
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Nope. Don't see it.
     

    Attached Files:

    dhn, May 1, 2012
    #13
  14. LawDogRD10

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,692
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    I just went to 'Go Advanced' and Manage Attachments. Added my car :)D ).

    Strange.........I see mine.
     
    dhn, May 1, 2012
    #14
  15. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Even stranger... I see my .bmps as actual images, but I only see yours as a link!

    [​IMG]

    Wot's going on wid dis forum? :crazy:


    Still... I guess the most important thing is whether or not "LawDogRD10" can get hold of his new icons....











    ..
     

    Attached Files:

    Andy_P, May 1, 2012
    #15
  16. LawDogRD10

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,692
    Likes Received:
    408
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Yep, see mine as a link that can be opened or saved as well.
     
    dhn, May 1, 2012
    #16
  17. LawDogRD10

    - et - Moderator

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    494
    Likes Received:
    2
    Location:
    Southern California
    TomTom Model(s):
    XXL 540, GO Live 1535
    FWIW, everything appears to be fine for me - using Opera.

    With best wishes,
    - Tom -
     
    - et -, May 1, 2012
    #17
  18. LawDogRD10

    LawDogRD10

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    USA
    TomTom Model(s):
    XL350 TM, XL550 TM, START 55TM
    Andy-They look great! I've got them installed on both my TTs and they look really good! Sorry that I missed the messages, I guess I didn't have my instant notification set after I posted the newer pics. Thanks again!
     
    LawDogRD10, May 2, 2012
    #18
  19. LawDogRD10

    Andy_P Moderator

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    4,683
    Likes Received:
    36
    Location:
    London, UK.
    TomTom Model(s):
    Go520,720,XL Live, Start60,Go940,950,1000,1005,New500,New5000
    Thanks for the info, Tom.... One for Ian (siite owner) to scratch his head over I guess!

    Thanks for the feedback LawDog, glad you got them and they look OK
     
    Andy_P, May 2, 2012
    #19
  20. LawDogRD10

    Ian Administrator

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    471
    Likes Received:
    3
    Should all be fixed now :). Some browsers have problems with BMP embedding, so stopped BMPs generating thumbnails so it appears for all users. It's a browser oddity, but this fix should stop the problem from happening for any users that can't see the icon.
     
    Ian, May 10, 2012
    #20
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.