Rds-tmc

Discussion in 'TomTom Services' started by wags, Apr 6, 2007.

  1. wags

    wags

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    Reisterstown, MD
    TomTom Model(s):
    GO910
    Has anyone tried the RDS-TMS external antenna in the U.S. I realize the TT website says it's not available in the U.S. but it stands to reason that if plugged into the 910 in europe and works and the frequencies are the same, it should work here...right?

    The reason I ask is Garmin C550 and the built-in RDS-TMC antenna works on both sides of the pond wouldn't TomTom's?
     
    wags, Apr 6, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. wags

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    I believe it depends on the software.
    TomTom needs to have a firmwire that will accept RDS-TMC for the states.
     
    Pedro2NR, Apr 7, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. wags

    The Spook

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    448
    Likes Received:
    35
    Location:
    31.105192, 121.013781
    TomTom Model(s):
    910, 720 and ONE NE
    It won't work. The TMC codes are different in each country. Without the correct set of TMC codes you get nothing.
     
    The Spook, Apr 10, 2007
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.