Problem installing newest North america maps

Discussion in 'Maps and Routing' started by mattyp, Nov 25, 2008.

  1. mattyp

    mattyp

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montreal, Canada
    TomTom Model(s):
    Go720
    So here is my problem, I am using app 8.300 and boot 5.5022, I install the latest map and when I switch maps to use the North America map instead of the North America 2GB map it says "problem with map, you cannot use this map on this device: North_America-19" it then proceeds to switch to the old North America 2GB map v715.1712

    any help would be greatly appreciated, I should also mention that the new map is on a 4GB SDHC card. Thanks in advance for the help
     
    mattyp, Nov 25, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. mattyp

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,024
    Likes Received:
    445
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Assuming the map is a) legitimate and b) installed on the sdhc card using Home, then probably won't help in this case but try a pin reset.

    If that doesn't work, make a backup copy of your unit's contents using Explorer, not Home. Ensure that hidden files/folders are showing.

    Then, move the map folder from internal to a folder on your computer. Try again to select the map on the sdhc card. If still a no-go, try copying the map folder from the card to internal, removing the card and tr again.

    If still no success......I'm afraid you'll need to call Support.
     
    dhn, Nov 25, 2008
    #2
    1 person likes this.
    1. Advertisements

  3. mattyp

    mattyp

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montreal, Canada
    TomTom Model(s):
    Go720
    Thanks, I will try that and let you know the outcome.
     
    mattyp, Nov 25, 2008
    #3
  4. mattyp

    Buddharay

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    341
    Likes Received:
    6
    Location:
    arlington, va
    TomTom Model(s):
    720, 330S
    I have the 730, so it's slightly different than yours, but I had a similar thing happen to me when upgrading the maps.

    Called TT support and they walked me through it - some of the old map files weren't "agreeing with the ones on the new map version. But it was an easy fix and didn't take long for them to resolve it. That is probably your best route.

    fyi, the TomTom cust. support # (in U.S. and Canada) is 1-866-486-6866
     
    Buddharay, Nov 26, 2008
    #4
  5. mattyp

    sageuvagony

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,018
    Likes Received:
    29
    Location:
    Tampa, FL USA
    TomTom Model(s):
    GO 720
    Do you happen to have the number for the Stay Puft Marshmellow Man?
     
    sageuvagony, Nov 26, 2008
    #5
  6. mattyp

    mattyp

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montreal, Canada
    TomTom Model(s):
    Go720
    thanks a lot for the help guys, my problem was the name of the map, I had to take off the number of the map in order to get it to work, thanks again. I gotta say that I don't like the fact of losing the fm transmitter to give instructions, I really liked that. Thanks again for all of the help
     
    mattyp, Nov 26, 2008
    #6
  7. mattyp

    Buddharay

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    341
    Likes Received:
    6
    Location:
    arlington, va
    TomTom Model(s):
    720, 330S
    Hahaha you brought a good laugh into my day, sage :)

    Speaking of which...
    [​IMG]

    Good times here on the TTforums.
     
    Buddharay, Dec 9, 2008
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.