Problem getting fix after v7 upgrade


Joined
Jun 1, 2007
Messages
15
This morning my ONE took 2 minutes to get a GPS fix. That's annoying, but the killer is that it showed my location as being off in the woods, 186 yards away east of the road. This offset continued for several miles up the road and even after making a to the east toward where it thought I was.

Now, I haven't used the TT in a week, and haven't downloaded the GPSQuickFix in 1.5 weeks. But I don't think that out-of-date ephemeris data could cause this huge offset in the location.

Has anyone seen this before? Any solution? I'm thinking of going back to my pre-version 7 backup.
 
Ad

Advertisements

Joined
Jun 27, 2007
Messages
447
Location
Pittsburgh, PA
TomTom Model(s)
TT Go 2535M, TT 740Live, TT 510
This morning my ONE took 2 minutes to get a GPS fix. That's annoying, but the killer is that it showed my location as being off in the woods, 186 yards away east of the road. This offset continued for several miles up the road and even after making a to the east toward where it thought I was.

Now, I haven't used the TT in a week, and haven't downloaded the GPSQuickFix in 1.5 weeks. But I don't think that out-of-date ephemeris data could cause this huge offset in the location.

Has anyone seen this before? Any solution? I'm thinking of going back to my pre-version 7 backup.
I have a 510 and have not had a problem yet since I downloaded 7.1. If I need to do a reset and turn the unit back on it will show me as being 10-15 miles from my actual ocation and it takes about 10 minutes or so to right itself. My GPS Quickfix seems to downloading just as befor. I have heard that some members have had some difficulty w/ this after loading 7.1.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top