Optional warning when exceeding recorded speed limit

Discussion in 'System Configuration and Customization' started by bandyshop, May 30, 2007.

  1. bandyshop

    bandyshop

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    How does one enable/disable: Optional warning when exceeding recorded speed limit? I can't seem to find it.
     
    bandyshop, May 30, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. bandyshop

    Sextant

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    GO-910
    I think you need TripMaster to do that. I downloaded it and installed it to the TomTom. It has a bunch of features like the speed warning (you set the max speed you want it to start warning you at) as well as your heading, altitude, and logging your tracks.
     
    Sextant, May 30, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. bandyshop

    The Spook

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    448
    Likes Received:
    35
    Location:
    31.105192, 121.013781
    TomTom Model(s):
    910, 720 and ONE NE
    Hi bandyshop,

    You don't need tripmaster. That option is under 'display preferences' i believe;

    main menu > preferences > display preferences > speed​
     
    The Spook, May 31, 2007
    #3
  4. bandyshop

    Sextant

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    GO-910
    I haven't found it on the 910, that's why I set up Tripmaster for that.
     
    Sextant, May 31, 2007
    #4
  5. bandyshop

    Comaplate

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    While not the same thing as a warning, I have my TT set to turn the map display off above 75 MPH. Because it's something very different than the scrolling map, it serves as a visual cue that I'm exceeding the speed limit.

    Note this suggestion doesn't really work too well for local roads, only highways.
     
    Comaplate, Jun 2, 2007
    #5
  6. bandyshop

    The Spook

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    448
    Likes Received:
    35
    Location:
    31.105192, 121.013781
    TomTom Model(s):
    910, 720 and ONE NE
    I have a 910, and that is how to enable it.
     
    The Spook, Jun 5, 2007
    #6
  7. bandyshop

    Sextant

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    GO-910
    There's no "display preferences" and I can't find that function. When you get a chance could you check where it is? I would like to use it.
     
    Sextant, Jun 5, 2007
    #7
  8. bandyshop

    Buddharay

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    341
    Likes Received:
    6
    Location:
    arlington, va
    TomTom Model(s):
    720, 330S
    Really? I wouldnt want to feel guilty having a little device tell me if I was speeding. ;)
     
    Buddharay, Jun 5, 2007
    #8
  9. bandyshop

    Sextant

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    GO-910
    I just want to know whether I'm going fast enough to get a ticket.
     
    Sextant, Jun 5, 2007
    #9
  10. bandyshop

    Buddharay

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    341
    Likes Received:
    6
    Location:
    arlington, va
    TomTom Model(s):
    720, 330S
    I know, I was just kidding. I think its a good feature. Hell, I think the roads would be a lot safer if everyone was reminded when they were speeding.
     
    Buddharay, Jun 5, 2007
    #10
  11. bandyshop

    Sextant

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    169
    Likes Received:
    5
    TomTom Model(s):
    GO-910
    I like the Tripmaster feature where you can program 5 different speeds and switch them on the fly. I have them set for the various highway limits and can switch it to warn me when the limit changes. It'll be a super feature if I avoid getting stopped! :D
     
    Sextant, Jun 5, 2007
    #11
  12. bandyshop

    The Spook

    Joined:
    Sep 18, 2006
    Messages:
    448
    Likes Received:
    35
    Location:
    31.105192, 121.013781
    TomTom Model(s):
    910, 720 and ONE NE
    My bad, it's 'Status bar preferences';

    Main menu > change preferences > status bar preferences > speed
     
    The Spook, Jun 6, 2007
    #12
  13. bandyshop

    bandyshop

    Joined:
    Nov 24, 2006
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Still doesn't work?


    I've done that but still can't get it to warn me. I know that the feature is not available on all roads, but some of the major highways here, I would assume that it would have the speed limit in the maps. Are there certain voices that you have to use? How much above the speed limit should/would the device warn you?

    :(
     
    bandyshop, Jun 8, 2007
    #13
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.