One year old 340XL S can't get past TomTom start logo!

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by ratchet, Sep 1, 2011.

  1. ratchet

    ratchet

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    This started with the icons on the second page, i.e. "Navigate To">then nothing on the next page, e.g. "Favorites" would not respond and eventually shut the TomTom down. Reset didn't work and "Home" update hasn't rectified the situation. I have backed up the maps but one of my chidren removed my backup, thinking it was an out of date version of my Tomato router firmware. What next? Thank you!
     
    ratchet, Sep 1, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. ratchet

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,024
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Do you or do you not have a backup, hopefully with Explorer, not Home?

    If not, make one now.

    You say you've reset the unit. By holding the power button about 10 seconds till you hear the drum sounds? (Don't think that model has a dedicatd reset hole).
     
    dhn, Sep 1, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. ratchet

    ratchet

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    That is correct! So I'll back up this troubled device now! Oh, I do not have a back up. I did back up the maps though before I tried updating from "Home."
     
    ratchet, Sep 1, 2011
    #3
  4. ratchet

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,024
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    dhn, Sep 1, 2011
    #4
  5. ratchet

    ratchet

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Appreciate your replies! How do I rectify this issue though? When I try to operate it with Home I get: "TTHOmeRuntime.exe has encountered a problem and needs to close." One thing I noticed on resets, "SubID (feature) 0 1:" and then all zeros instead of any file name or reg key. Could be something missing there!
     
    ratchet, Sep 2, 2011
    #5
  6. ratchet

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,914
    Likes Received:
    189
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Don't worry about Home or anything it says. If it isn't closing itself, go ahead and close it down yourself. Then move on to the instructions for backup that dhn gave you. We don't recommend Home for backups as a rule.
     
    canderson, Sep 2, 2011
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.