No room for map on TT XL IQ Routes 340S

Discussion in 'Maps and Routing' started by triton123, Nov 30, 2010.

  1. triton123

    triton123

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I don't have a backup and I have no map on my TT XL IQ Routes 340S. It says that the new North America map needs 1601.9 MB of room. But on my TT it says its using 1958.5 MB of the memory and that there is only 1136.5 memory left.

    Is there a way I can make room for the new map? I have no additional Voices.

    Can I reset my TT to default settings?

    Is there a way I can find the map file, if its just corrupt?

    by the way I am using a MAC.
     
    triton123, Nov 30, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. triton123

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,046
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    See the post by fellow moderator, canderson, in this thread
     
    dhn, Nov 30, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. triton123

    triton123

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    so what would be the map file name? and/or folder?
     
    triton123, Dec 1, 2010
    #3
  4. triton123

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,958
    Likes Received:
    193
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Once you have emptied the "trash can" on your TomTom, you can move ahead. Gotta be rid of those "." files.

    I don't recall the folder name on a Mac. Open up Home. Click on the Tools tab, and select Home Preferences. Select the Folders tab. You're interested in the one called "Downloads".

    Using that tool, you'll quickly see where the "downloads/complete/map" folder is located. There should be one or more folders inside that start with "North America". If so, let us know - that means you probably have the map already on your PC waiting to be installed on your TomTom.
     
    canderson, Dec 1, 2010
    #4
  5. triton123

    triton123

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    i went to the download folder as you said and two folders showed up immediately. one was called complete and temp. i went into complete. went into map. went into north_america. and found files

    activation.zip
    north_america_P-IQR-1.gif
    north_america_P-IQR.gif
    north_america_P.toc
    north_america_P.zip
     
    triton123, Dec 2, 2010
    #5
  6. triton123

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,958
    Likes Received:
    193
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Good deal. Looks like you have the entire set of files on your Mac waiting for installation. Once you empty your trash can on the TomTom, fire up Home and try to Add Maps using the map on your Mac and see how it goes.

    I'm outta here for a couple of weeks starting tomorrow a.m., but you're in good hands here with the rest of the guys.
     
    canderson, Dec 2, 2010
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.