New Formatted TT730 "Failed To Create Output File"


Joined
Jul 16, 2009
Messages
3
I've been trying to update the map on this new unit. After several calls and attempts a CSR had me format the drive on the unit. The only thing that was backed up was that I copied the "LoquendoTTS" folder onto my desk top. Now I get "Error when contacting server: Failed to create output file."

Here are the details:

ERROR: 2147500037/#http://home.tomtom.com/download/act...mapId=50710&muid=J41128I005AN&encryption=drm: Error from server: Failed to create output file
Failed to create output file
Error code: 2147500037 (NS_ERROR_FAILURE)
URL: http://home.tomtom.com/download/act...&mapId=50710&muid=J41128I005AN&encryption=drm
Severity: 1105
-
[Exception... "Component returned failure code: 0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND) [nsIFileOutputStream.init]" nsresult: "0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND)" location: "JS frame :: chrome://tthome/content/logic/downloader.js :: anonymous :: line 323" data: no]
Stack:
0. chrome://tthome/content/logic/downloader.js:333
this._url.spec);

CAUSE: [Exception... "Component returned failure code: 0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND) [nsIFileOutputStream.init]" nsresult: "0x80520012 (NS_ERROR_FILE_NOT_FOUND)" location: "JS frame :: chrome://tthome/content/logic/downloader.js :: anonymous :: line 323" data: no]
in chrome://tthome/content/logic/downloader.js:323
Stack:
0. chrome://tthome/content/logic/downloader.js:323
behaviorFlags);

Time: Thu, 16 Jul 2009 15:48:20 GMT

What can I do to fix this short of sending the unit to the service department?

Thanks,

JM
 
Last edited:
Ad

Advertisements

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,181
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
When you use Explorer, can you see the contents of your unit? If so, make an Explorer, not Home backup of the unit's contents. Ensure hidden files/folders are showing.

Now then, did you get the error AFTER downloading the map but DURING the install process? If so, the new compressed map is on your computer in the default location designated in Home's preferences-->Folder locations.

Report back and we'll take it from there.
 
Joined
Jul 16, 2009
Messages
3
Thanks for your reply. At this point there is nothing to copy. The device is clear of all folders. It has been formatted. When I try to download the map it stops immediately and delivers the error messg I posted.

There are no downloaded TT files on the computer either. None that can be seen from TT Home anyway.
 
Last edited:

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,181
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
If that's the situation, I would think your only options are to either try to exchange it at the retailer's or call support again for further advice (including returning it for service there).

Try this before you do the above:

Uninstall Home from your computer and reinstall. Then connect your unit. It should offer to dl and install the application. If so, accept it........

Now, try to get the updated map.

If a no-go, then I'm afraid you're left with the suggestions I made.
 
Joined
Jan 5, 2009
Messages
35
Location
Florida
TomTom Model(s)
Go 730
Make EXPLORER backup, not HOME backup

What, how, where is that EXPLORER thingy. Your words "make an explorer backup, not a home backup". There some of us idiots that still appreciate the mysteries of the tech age and are completely confused by the TV remote.
 
Last edited:
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top