Need help with POI

Discussion in 'System Configuration and Customization' started by marcel, Feb 26, 2007.

  1. marcel

    marcel

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just got my TOMTOM GO910. I have no clue how to work this thing out.
    I am a newbie
    I do constraction work in Canada sometimes I have to ask some people for the nearest home depot or any other lumber store, and I was wondering if I can add a list of all the home depots and ronas as my point of interest.
    I was reading in one of the forums that you can make your own POI. please help.
     
    marcel, Feb 26, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. marcel

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Welcome Marcel.
    Check the POIs for Canada section of this site. You might find that what you are looking for is already posted. If not, make your request int he Request for POIs and someone will make them for you.

    If you rather make them on your own, you can try http://www.poi2go.com/poi2go/
     
    battom, Feb 26, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. marcel

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Welcome Marcel.
    POI2Go is having some problems right now

    What you want to do is use TomTom's POIs.
    Click on 'Navigate to'
    select 'Point of Interest'
    select 'Near you'
    I would suggest to click on 'Any POI category': You might have to select a distance.
    If not manually select your category by selecting the next 'arrow'
    Type in the business you want. example: 'Home Depot;
    and select 'Done'
    It will do a word search of the business you are looking for.
    Select the one you want to navigate to and it will ask you what type of route should be plan

    Tip!: If your TomTom can't find the POI, try using less words. The less words you use when typing in a business, your unit will likely find something.
     
    Pedro2NR, Feb 26, 2007
    #3
  4. marcel

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    Hello and welcome, Marcel. :)
     
    fanchee, Feb 26, 2007
    #4
  5. marcel

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    Great point on the manual way of finding POIs Pedro! (I mean mini-fanchee)
     
    battom, Feb 26, 2007
    #5
  6. marcel

    Pedro2NR

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    5,937
    Likes Received:
    139
    Location:
    Downey, California
    TomTom Model(s):
    GO 910, ONE V2, GO 920 GO 730 & iPad TT App
    Thanks for the compliment
    Well Fanchee doesn't have his 910 anymore, soo......
     
    Pedro2NR, Feb 26, 2007
    #6
  7. marcel

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    And once you have your ONE long enough you too will follow fanchee and be a ONE'r (so still a mini-fan) haha ;)
     
    battom, Feb 26, 2007
    #7
  8. marcel

    fanchee

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    1,681
    Likes Received:
    16
    Location:
    Texas
    TomTom Model(s):
    XXL 335S
    But to be fair, I REALLY wanted to keep both. Pedro, it'll be tough to let go of the TTS and remote, since you are used to those. :)

    Maybe I want my 910 back..... hehe.
     
    fanchee, Feb 26, 2007
    #8
  9. marcel

    marcel

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks guys
    I found the home depot canadian file for tomtom go 910 but I have no clu how to load this file into my tom tom
    The file is on my computer I have the tomtom home software installed on my computer, please help.
    Thank you in advance.
     
    marcel, Feb 26, 2007
    #9
  10. marcel

    CrewChief521

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Location:
    Utah
    TomTom Model(s):
    510 w/ iPod and RAZR Bluetooth
    Connect your TT to the computer, then find it in the "my computer" window and double click it, there should be a "North America or USA & Canada" folder, open that and copy them in there and then your set. After you do that make sure that they are enabled on your TT. To do that disconnect it from the computer and go to the menu, preferences, enable POI's, then scroll to you see the ones that you just loaded and make sure they have a check mark beside them. After that have fun finding them on your trips.
     
    CrewChief521, Feb 26, 2007
    #10
  11. marcel

    marcel

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    The POI 'home depot' has only a Toronto area stores I would like to add to the home depot file stores from Mississauga and surrounding area. I have a POI Editor but it is asking me for long. and atti..
    My question is: how do i find thosse parameters of each store, I have the adresses of each store which I would like to add?
    please help.
    Thanks in advance.
     
    marcel, Feb 26, 2007
    #11
  12. marcel

    battom

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    28
    When I do that... I use google earth to get the long/lat. Make sure you changeyour options to decimal, not degrees...

    and zoom in best you can to get thee exact coords
     
    battom, Feb 26, 2007
    #12
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.