Nav 4 v15.600

Discussion in 'Navcore' started by zengshengliu, Jan 20, 2016.

  1. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
     
    zengshengliu, Jan 20, 2016
    #1
    1. Advertisements

  2. zengshengliu

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,396
    Likes Received:
    82
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    @zengshengliu,

    Thanks, as always, for posting these public anoucements.

    (I do not know about the other moderators but I only have a NAV4 Beta unit, so I was not aware of the release.)
     
    Arno, Jan 20, 2016
    #2
    1. Advertisements

  3. zengshengliu

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,843
    Likes Received:
    179
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    That IS for Nav4 (his GO 600 unit).
    Also announced today in "Supertubes" thread with which you are intimately familiar...
    Just wish the *.gpx worked better for me. Seems to be a regression.
     
    canderson, Jan 20, 2016
    #3
  4. zengshengliu

    Arno Moderator

    Joined:
    Jun 3, 2008
    Messages:
    3,396
    Likes Received:
    82
    Location:
    Toronto - Pickering, ON
    TomTom Model(s):
    930; GO 620; Start 63
    That is why I thanked zengshengliu for posting it!

    Yes, I have seen that subsequently yet I prefer it if and end user actually talks about it as I have no means of checking it.
     
    Arno, Jan 20, 2016
    #4
  5. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    Well I found a bug already.
    I have my unit set to Automatic, and when first planned a route, the voice is set to KM (stay on the xxx for xxx kilometers)
    But I am in US.
    And what interesting is that, if I clear the route and plan again, it will say miles
     
    zengshengliu, Jan 20, 2016
    #5
  6. zengshengliu

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,843
    Likes Received:
    179
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Is that behavior consistent? Pennsylvania isn't exactly metric-land.
     
    canderson, Jan 20, 2016
    #6
  7. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    I will have to test it again tomorrow, but here is what happen every time (4 times so far)

    I turn on the unit (from sleep)
    Plan a route
    While in preview mode (Let's Go at the top of the screen), it will say "you will arrive at your destination at x:xx am", then after a while it will say "Stay on XXX for XXX Kilometer"
    When that happen, I cancel the route, and plan it again, and this time, it said the same thing but in Mile
    What interesting is that, all display is still in Miles

    I am going to do some more testing and see

    So I try to use Route Preview to see if that happens, but no it doesn't.
    It seems like it only does that when I am first planning a route right after turning on the unit from sleep, and let it sit there and wait until it announce "You will arrive at your destination at XXX", follow by "Stay on XXX for XXX Kilometers" all while I am still at home (stationary)
     
    Last edited: Jan 20, 2016
    zengshengliu, Jan 20, 2016
    #7
  8. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    Here is a little video I did to demo the problem

    P.S. I did pause the record for 2 times while waiting so the beginning of the sentence might get cut off.
     
    zengshengliu, Jan 20, 2016
    #8
  9. zengshengliu

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,843
    Likes Received:
    179
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    I want to try to replicate this on my 600 tomorrow. Will advise.
     
    canderson, Jan 21, 2016
    #9
  10. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    So this morning, I tried to start driving without re-planning the trip, and it seems like only the first instruction came through as kilometer. The rest is still in miles
     
    zengshengliu, Jan 22, 2016
    #10
  11. zengshengliu

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    22,984
    Likes Received:
    442
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Have you called support about this issue?

    United States
    866 486 6866
    Monday - Friday: 8:00 a.m. to 8:00 p.m. EDT
    Saturday: 9:00 a.m. to 6:00 p.m. EDT

    It could be the application didn't install properly on your device. Don't know. Let's also see what Canderson reports.
     
    dhn, Jan 22, 2016
    #11
  12. zengshengliu

    zengshengliu

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    5
    Location:
    Philadelphia, PA
    TomTom Model(s):
    TomTom Go 600, 740TM Live
    I end up emailing the problem to the support at TomTom cause its easier to show them the problem in the video than trying to explain to them over the phone. They haven't response yet.
     
    zengshengliu, Jan 22, 2016
    #12
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.