MyDrive Connect not doing anything? Screeenshot attached.

Discussion in 'TomTom Home and MyTomTom Software' started by Master.of.Mischief, May 3, 2015.

  1. Master.of.Mischief

    Master.of.Mischief

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    Location:
    Stotfold, Beds, England
    TomTom Model(s):
    Tomtom GO 950 Live, Tomtom 6000
    Hi all! I've had this little problem recently when updating my Tomtom 6000. As you can see from the attached screenshot this is where it's supposed to say 'downloading software'. But as you can see - this is all I'm getting.


    Anyone else experienced this or know a workaround? I'm not receiving any errors or anything. It showed me what needs updating, now it's not doing anything.


    Thanks in advance!
     

    Attached Files:

    Master.of.Mischief, May 3, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. Master.of.Mischief

    canderson Moderator

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    10,917
    Likes Received:
    191
    Location:
    Colorado, USA
    TomTom Model(s):
    GO720 GO 740 GO1535 GO1605 VIA1535 GO 600
    Looks like you have the new 'version 4' of the MyDrive application. Since everyone who downloads and installs the new version is automatically being connected to the TomTom server, even without a device connected, they have been pretty swamped over the last couple of days. In my case yesterday, I was finding it necessary to 'Retry' about 50% of the time. Today, it seems to be behaving better, though it requires a good bit of patience to get things moving - and there's no visual confirmation that something is being processed and that there's hope for eventual activity!

    Is your problem persistent? Might be worth shutting it down and restarting it once. Find the systray icon in the lower right, and right click it. Left click the little gear icon and select "Quit". Restart and see how it goes.
     
    canderson, May 3, 2015
    #2
    1. Advertisements

  3. Master.of.Mischief

    Master.of.Mischief

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
    Location:
    Stotfold, Beds, England
    TomTom Model(s):
    Tomtom GO 950 Live, Tomtom 6000
    I think you were right about them being swamped. I tried it just now as I got in and it started to download as soon as it connected. I thought it was a problem with my end. I tried all my cables and none worked. Going to leave it on overnight and check in the morning. Thanks :)
     
    Master.of.Mischief, May 3, 2015
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.