My 730 has only 2GB as opposed to 4GB!

Discussion in 'General TomTom Discussion' started by Alouf, Jan 6, 2009.

  1. Alouf

    Alouf

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi guys,

    I bought a brand new TomTom Go 730, and contrary to the many reviews that state that it has 4GB of storage, mince has only 2GB!

    I tried searching the forum but "730" brings no results...I am guessing because the search string is too short.

    Thanks.
     
    Alouf, Jan 6, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. Alouf

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,135
    Likes Received:
    450
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Apparently, when the 730's were first announced, TT did intend them to have 4 gigs but later reverted to 2 gigs.

    But, I'm sure you know that you can use external sdhc cards IN CONJUNCTION with the internal flash storage so you can get a decent 4-gig sdhc card and, in effect, have 6 gigs to work with.

    (The 8.3 firmware, flakey as it is, allows for the use of sdhc cards of greater than 4 gigs with no problems).

    [DON'T go to 8.3 just for that reason, though].
     
    dhn, Jan 6, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. Alouf

    Alouf

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply. For some reason I thought that inserting a sdhc override the local memory as opposed to working in conjonction with it. (it used to be like this on an old tomtom one)

    Thanks for the head'sup
     
    Alouf, Jan 6, 2009
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.