Map question


Joined
Sep 28, 2009
Messages
5
I have a map of France on an SD card that was used in my previous 720 unit. Is there any way I can add this map to my GO 500?
 
Ad

Advertisements

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,381
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
You could have added it to one of the older units all the way up through about 2009, but after that, the map format on the cards changed dramatically, and none of the newer units know how to read the older cards.
 
Joined
Sep 28, 2009
Messages
5
You could have added it to one of the older units all the way up through about 2009, but after that, the map format on the cards changed dramatically, and none of the newer units know how to read the older cards.
You say the new cannot read the old cards, is there any way to move the French map from the old card into the computer and then into the GO 500?
 

dhn

Moderator
Joined
Oct 1, 2007
Messages
23,185
Location
Toronto Canada
TomTom Model(s)
1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
No because the user has no access to the file system of the new models.
 

canderson

Moderator
Joined
Dec 28, 2007
Messages
11,381
Location
Colorado, USA
TomTom Model(s)
GO720, GO740TM Live, GO 1535 Live, Via 1535, Via 1605, GO 52, GO 600, GO 620, GO 630, TomTom Bridge
The entire file format of the map-on-card is different between old and new. Swapping back and forth just isn't possible. They won't recognize the maps of their cousins at all.
 
Ad

Advertisements

Arno

Moderator
Joined
Jun 3, 2008
Messages
3,705
Location
Toronto - Pickering, ON
Country
<img src="/styles/default/custom/flags/ca.png" alt="Canada" /> Canada
TomTom Model(s)
930; GO 620; Start 63
is there any way to move the French map from the old card into the computer and then into the GO 500?
The basic reason, simplified, why it cannot be done is the when HOME is used, the PC recognised the TomTom as an other external drive.
Imagine, simplified, not factual, that the My/Drive Connect software used by the newer devices does not seen them as drives but acts like a gate keeper to directly talk to the Servers at TomTom.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top