Just got XXL 540 with lifetime updates, error while selecting the map "cannot use"

Discussion in 'Maps and Routing' started by NataliaZ, Nov 29, 2010.

  1. NataliaZ

    NataliaZ

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Just got XXL 540 with lifetime updates, laptop went into stanby while maps were installing. Now when I select maps, I get error message : "You cannot use this map on this device: USA_Canada_and_Mexico_P-261" and when I try to re-install, I get error message that device doesn't have enough memory. Please help, I searched and tried to fix it the whole day. Thank you!
     
    NataliaZ, Nov 29, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. NataliaZ

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,072
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    If you were updating the map when this happened, then the downloaded map should be found here:

    c:\documents and settings\yourname\my documents\TomTom\Home\Downloads\Complete\Maps\

    If you see it there, then make an Explorer, not Home backup of your unit's contents. Here's how:
    https://www.tomtomforums.com/genera...4-how-backup-contents-your-unit-computer.html

    Then install the downloaded map without using Home. See here:
    https://www.tomtomforums.com/genera...nstall-downloaded-map-without-using-home.html
     
    dhn, Nov 29, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. NataliaZ

    tracsportva

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Manassas, VA
    TomTom Model(s):
    335-T XL
    I just got the 335 xl, and the same error message came up, and then when i tried to download the map, *updated* etc....it said, not enough space for the map.

    ugh.

    This is all new, I know I posted info in the new member forum but figured more ppl could help here.

    I erased the downloaded map cause I thought I could just re-download it, and get rid of the error.

    I am ready to bring the thing back to target, what a waste.

    Ryan
     
    tracsportva, Nov 29, 2010
    #3
  4. NataliaZ

    NataliaZ

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you all for your help!!

    Thank you all for your help!!!

    It's XXL 540TM. I'll try your suggestions, hopefully with success :)
     
    NataliaZ, Nov 29, 2010
    #4
  5. NataliaZ

    NataliaZ

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Opps, I didn't back up the maps. I got the unit and maps were outdated -- it came with lifetime free updates. I had done this with Garmin without back-ups and never had any problems. Is there any way to download the map that came with the unit? Or should I just exchange it?
     
    NataliaZ, Nov 30, 2010
    #5
  6. NataliaZ

    dhn Moderator

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    23,072
    Likes Received:
    446
    Location:
    Toronto Canada
    TomTom Model(s):
    1535 LIVE; Via 1605; Go 50; Go 520
    Did you look at the location I said to see if the downloaded map was there?
     
    dhn, Nov 30, 2010
    #6
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.